Ekonomi Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi

Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi

16.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

18 yaş altı BES’li sayısının hızla arttığını belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Aileler, bu işi sevdi” dedi. Ayhan Sincek şunları söyledi:

Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi

“Sıfır yaş grubundan 5 bin 900 bebek katılımcıya ulaşılması, insanların BES’e olan güvenini gösteriyor. Sektörün derinleşmesindeki öncülüğümüzü bu alanda da gösteriyoruz. Katılım Emeklilik olarak avantajlı paketimizle üretimin yaklaşık yüzde 10’u gerçekleştiriyor, ilk 5’te yer alıyoruz. Katılım Emeklilik olarak 18 yaş altı BES katılımcı sayımız 8 bini buldu, bunların fon tutarı da 4 milyon TL’yi geçti.”

Haberin Devamı

İddialı paket

Bireysel emeklilikle tanışacak genç katılımcılar için en iddialı paketi hazırladıklarını aktaran Ayhan Sincek, şöyle devam etti:

“Herkesin yararlanabilmesi amacıyla minimum 100 TL’lik bir katkı payıyla plana dahil olmak mümkün. Giriş aidatını başlangıçta almıyor, sistemden çıkışa erteliyoruz. Ayrıca beş yıl sistemde kalan katılımcılar için giriş aidatını hiç almıyoruz. Bunlara ilave olarak katkı payını düzenli yatıran katılımcılara da yönetim gider kesintisi yapılmıyor. Ayrıca Avrupa’da bile olmayan yüzde 25 devlet katkısı Erken BES planımızda da bulunuyor. Ana paketi yan avantajlarla da cazip hale getirdik. Şöyle ki Erken BES’te yaş gruplarına göre değişen pek çok ek hizmet sunuyoruz. Ailelerimizin çocuklarını büyütürken karşılaşabilecekleri ihtiyaçlar doğrultusunda kapsamlı ek hizmetler yapılandırmaya çalıştık. Erken BES’e giren çocukların yaşlarına uygun olarak sunduğumuz paketlerle çocuklarımızın diş ve göz sağlığına yönelik check up’lar, oyun terapisi, psikolojik ve eğitim danışmanlığı gibi büyüme döneminde ihtiyaç duydukları pek çok hizmete erişimlerini kolaylaştırıyoruz. Katılım Emeklilik olarak faizsiz emeklilik alanında, 18 yaş altında da Katılım Emeklilik’in farkını net olarak gösteriyoruz.”