Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayırla yad edilecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayırla yad edilecek...

22.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı nedeniyle Koç ailesine taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayırla yad edilecek...

Erdoğan, Mustafa Koç’un vefat haberinin ardından, babası Rahmi Koç ve kardeşi Ali Koç’u telefonla arayarak, başsağlığı dileğinde bulundu. Koç’un vefatının kendisini de derinden üzdüğünü belirten Erdoğan, Koç’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve metanet dileklerini iletti.

Haberin Devamı

Erdoğan, Mustafa Koç’un vefatı dolayısıyla bir mesaj da yayımladı. Erdoğan mesajında, “Türkiye’de sanayinin ve ticaretin gelişmesinde önemli katkıları olan Koç Holding’in kıymetli Yönetim Kurulu Başkanı, ekonomi dünyasının seçkin ismi Sayın Mustafa Koç’un vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Ülkemize yaptığı katkıların hayırla yad edileceğine inandığım merhum Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum” dedi.


Beştepe’de görüştüler

Erdoğan’ın, merhum işadamı Mustafa Koç’u önceki akşam saatlerinde Ankara’da kabul ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabul, Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. Kabulde, merhum Mustafa Koç ile Ali Koç da hazır bulundu.

Haberin Devamı

‘Dengeli ve ılımlı tavrıyla zihinlerde’

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Koç’un vefatının ardından şu açıklamayı yaptı:
“Ülkemiz ekonomisindeki köklü ve önemli yeri ile haklı bir saygınlık kazanmış bulunan holdinginizin değerli yöneticisi Mustafa Koç’un vefatını, tüm Türkiye kamuoyu gibi teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Beşeri münasebetlerindeki dengeli, mutedil, ılımlı ve görgülü tavrıyla zihinlerde yer etmiş ve topluma verdiği mesajlarındaki ciddiyet ve ağırbaşlılığıyla siyaset ve iş dünyasının takdirini kazanmış bulunan Mustafa Koç’a, Yüce Allah’tan rahmet diliyor, sizlere ve ailenizin tüm fertlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.”
‘Projeleri devam etmeli’
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefat haberini Davos’ta alan Davutoğlu, “Önemli bir kayıp, aile içindeki çalışmaları, projeleri umarım devam eder” diye konuştu.
Davutoğlu’nun Davos temaslarına Mustafa Koç’un vefat haberi damga vurdu. Davos’ta bulunan birçok iş adamı telefonla Ali Koç’u arayarak taziye diledi. Davutoğlu da, Ali Koç’u arayarak taziyelerini iletti. Davutoğlu, “Temaslarımızı yürütürken hepimizi üzen acı bir haber aldık. Hastaneye kaldırıldığı andan itibaren takip ediyorduk. Koç ailesi ekonomik büyümenin ve sanayileşmenin merkezinde yer almış, aile geleneği olarak da Mustafa Koç hep Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması alanında önemli katkılar yapmıştı. Hep pozitif, olumlu bakan yönüyle örnek teşkil ediyordu. Önemli bir kayıp, aile içindeki çalışmaları umarım devam eder” dedi.
Binlerce kişiye istihdam kapısı
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, twitter’daki mesajında, “İş dünyamızın duayeni, başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı, Mustafa Koç’u kaybettik. Üzüntülüyüz, ailesine sabır diliyorum” görüşüne yer verdi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı dolayısıyla Koç ailesine taziyelerini iletti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de ve dünyada, binlerce kişiye istihdam kapısı olan Koç Holding’in Başkanı Koç’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade etti.
‘Bir tarihi kaybettik’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine her zaman bağlı yaşayan Mustafa Koç, ailesinin eğitim, sağlık ve kültür alanlarında kurucusu olduğu kurumlar, desteklediği projeler yoluyla, Türkiye’nin gelişmesine destek olmayı, ülkemize fayda sağlamayı öncelikli görevlerinden biri kabul etti. Mustafa Koç’un vefatıyla sadece Türkiye’nin en önemli sanayicilerinden birini kaybetmiş olmadık, aynı zamanda Koç ailesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişiminde üstlendiği rol düşünüldüğünde, bir tarihi de kaybettik” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Koç ailesine bir taziye mesajı gönderdi. Bahçeli mesajında, “Türk iş dünyasının önemli isimlerinden evladınız Sayın Mustafa Vehbi Koç’un ani ve elim bir şekilde vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma yüce Allah’tan rahmet, başta şahsınız olmak üzere, tüm kederli aile fertlerine başsağlığı diliyorum” dedi.
Gül’den taziye
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter hesabından işadamı Mustafa Koç’un hayatını kaybetmesi nedeniyle yayınladığı mesajında, “Ülkemizin değerli işadamlarından Mustafa Koç’un ani vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, başta eşi ve çocukları olmak üzere Koç ailesine, Koç Holding çalışanlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi.
ABD ziyareti...
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, internette sosyal medyada Twitter hesabından yayınladığı mesajında, “Mustafa Koç’un hayatını kaybettiğini öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Türkiye ve dünyanın her yerinden dostları için büyük kayıp” dedi. ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter da Mustafa Koç’un durumunu haber alınca Amerikan Hastanesi’ne gitti.