Ekonomi Devlerin CEO’ları parada yarışıyor!

Devlerin CEO’ları parada yarışıyor!

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin en çok kazanan CEO’ları açıklandı. İlk sırada 226 milyon dolarla Google CEO’su Sundar Pichai var. Bonus ikramiyesi, hisse ödülü ve diğer teşvikler de içinde.

Devlerin CEO’ları parada yarışıyor

Dünyanın en büyük şirketlerinde en fazla kazanan CEO’ların gelirleri dudak uçuklattı. Visual Capitalist sitesi Amerikan borsası S&P 500 endeksinde işlem gören şirketlerin en tepe isimlerinin kazanç listesini yayınladı. Listenin en tepesinde 226 milyon dolar (yaklaşık 6,1 milyar TL) alan Google’ın CEO’su Sundar Pichai bulunuyor. Listenin ikinci sırasında yine iletişim sektöründe faaliyet gösteren Live Nation Entertainment CEO’su Michael Rapino 139 milyon dolarla (yaklaşık 3,75 milyar TL) yer alırken üçüncü sırada ise yıllık 99 milyon dolar (yaklaşık 2.67 milyar TL) Apple’ın CEO’su Tim Cook var. Dördüncü sırada American International Group Financials (AIG) CEO’su Peter Zaffino yıllık 75 milyon dolar (yaklaşık 2 milyar TL) alırken, beşinci sıradaki Broadcom’un CEO’su Hock Tan 61 milyon dolar (1.6 milyar TL) kazanıyor.

Haberin Devamı

Bu gelirlerin içinde bonus ikramiyesi, hisse ödülü ve diğer teşvikler de var. Google’ın CEO’su Sundar Pichai’nin geliri Google’da ortalama bir maaşla çalışandan 800 kat daha fazla. Pichai’nin aslında maaşı 2 milyon dolar. Bunun yanı sıra 6 milyon dolar kişisel güvenliği için, 218 milyon dolar da hisse ödülü alıyor. Live Nation Entertainment CEO’su Michael Rapino’nun yıllık 139 milyon dolarlık gelirinin sadece 14 milyon doları maaş, geri kalan 116 milyon doları ise hisse ödülü.

İndirim istedi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi konumunda olan Apple’ın CEO’su Tim Cook ise 3 milyon dolar maaş, 83 milyon dolar hisse ödülü ve 13 milyon dolar da diğer teşvikler için aldı. Ancak Tim Cook’un bu yılın sonunda alacağı maaşta kendi isteğiyle yüzde 50 kesinti yapıldığı belirtiliyor. Apple yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda Cook’un bu yılın sonunda alacağı maaşın 50 milyon dolar civarında olacağı belirtiliyor. Bu gelirin 3 milyon dolarlık kısmının maaş, 6 milyon dolarlık kısmının bonus ikramiyesi ve 40 milyon dolarlık da hisse ödülü alacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Devlerin CEO’ları parada yarışıyor