Ekonomi Diyanet: Günahları çok büyük

Diyanet: Günahları çok büyük

25.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Diyanet: Günahları çok büyük

Diyanet: Günahları çok büyük


Ankara Milliyet

       Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, müteahhitlerin, birçok kişinin ölmesine, bir çok kişinin de zarar görmesine neden olduklarını belirterek, "Günahları çok büyüktür" dedi.
       Yılmaz dünkü basın toplantısında, Hollanda'da faaliyet gösteren Himos Finans Kurumu ile Türkiye Dinayet Vakfı'nın, ortaklaşa, deprem bölgesinde 2000 kişilik çadırkent kuracağını açıkladı.
       Yılmaz, fitre ve zekatlarını felaketzedelere göndermek isteyenlerin, Diyanet İşleri Başkanlığı Halk Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesi'ndeki 6467504 nolu hesaba, 31 Ocak 2000 tarihine kadar para yatırabileceklerini belirterek, "Fitre ve zekat, zamanı gelmeden de verilebilir" dedi.
       Birçok cenazenin yıkandığını, kefenlendiğini ve cenaze namazlarının kılındığını belirten Yılmaz, bazı cenazelerin de şişmesinden, tanınmaz hale gelmesinden ve yanmasından dolayı, sadece kefenlenerek, elbiseleriyle defnedildiğini kaydetti. Bunun İslam dininde yeri olduğunu ifade eden Yılmaz, depremin de jeolojik bir olay olduğunu belirterek, "Dünyadaki olaylar, Allah'ın takdiri iledir. Deprem de onun takdiridir. Takdir bizim meçhulümüzdür. Biz tedbir almakla yükümlüyüz" diye konuştu.
       Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, çadırkentte, bir seyyar mutfak, 40 seyyar tuvalet, iki büyük jenaratör, su arıtma malzemesi, 0 - 5 yaş arası çocuklara gıda malzemesi paketi, kahve ve çay otomatları, kadınlar için hijyenik malzeme, elbise, uyku tulumu, battaniye, plastik mutfak malzemeleri, termos, ilkyardım malzemeleri bulunacak.
       Bölgeye 5 ambulans, 60 bin metre kefen bezi, 317 din görevlisi ve 8 müfettiş gönderildiğini bildiren Yılmaz, Ankara'daki hastanelere getirilen yaralı ve yakınları için de 20 din görevlisinin görevlendirildiğini, yiyecek ve ilaç yardımında bulunulduğunu kaydetti.
       Yılmaz, Diyanet'in açtığı kampanyada, yurtdışından 2 trilyon 542 milyar 638 milyar, ayrıca müftülüklerin açtığı hesapta da 410 milyar 902 milyon lira olmak üzere toplam 2 trilyon 953 milyar 540 milyon nakti yardım toplandığını söyledi.
       Yılmaz, bugüne kadar hayatını kaybedenler için 5 bin hatm - i şerif indirildiğini, 27 Ağustos Cuma günü de bu hatimlerin duasının yapılacağını, ayrıca hayatını kaybedenler için toplu gıyabi cenaze namazı kılınacağını bildirdi.