Ekonomi Doğal gaz faturası böyle azalır! Yüzde 25-30 oranında aşağı çekiyor

Doğal gaz faturası böyle azalır! Yüzde 25-30 oranında aşağı çekiyor

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Oda termostatları ve termostatik vanalar yüzde 10, oda sıcaklığını 24°C’den 22°C’ye indirmek yüzde 10 tasarruf sağlıyor. Yoğuşmalı cihazlar ise faturaları yüzde 25-30 oranında aşağı çekiyor.

Doğal gaz faturası böyle azalır Yüzde 25-30 oranında aşağı çekiyor

Kış kapıya dayanınca kombiler açıldı, doğal gaz faturaları yükselmeye başladı. Aslında basit bazı önlemlerle doğal gaz faturanızı azaltarak önemli miktarda enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER), oda sıcaklığını istenen dereceye getirebilen oda termostatları ve termostatik radyatör vanalarıyla fatura bedellerinin yüzde 10’dan fazla azaltılabileceğini belirtiyor.

60 MİLYON KULLANICI

Paylaşılan verilere göre, Türkiye’de 81 ilde, 750 ilçede, 19.4 milyon abone doğal gaz ile ısınıyor. Doğal gazı aktif olarak kullanan nüfus 60 milyon kişiye ulaşırken, Türkiye nüfusunun 82’sinin doğal gaza erişim imkanı bulunuyor. Türkiye’nin kombi üretiminde Avrupa’nın üretim merkezi olduğunu belirten DOSİDER Başkanı Ekrem Erkut, sektör olarak doğal gazı tasarruflu kullanmaya odaklandıklarını kaydetti. Dernek tasarruf ve güvenlik adına bir dizi öneri sıraladı.

Haberin Devamı

Doğal gaz faturası böyle azalır Yüzde 25-30 oranında aşağı çekiyor