Ekonomi Ekvador’a Türk Cobra’sı ihracatı

Ekvador’a Türk Cobra’sı ihracatı

09.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, Latin Amerika ülkelerinin de aralarında bulunduğu geniş bir coğrafyaya savunma sanayii ürünlerini ihraç eder hale geldi. Ekvador yönetimi, Türkiye’den 20 adet Otokar Cobra II Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç teslim aldığını duyurdu. Zırhlı araçlar, organize uyuşturucu kaçakçıları ile mücadelede de kullanılacak.

Ekvador’a Türk Cobra’sı ihracatı

Türkiye’nin önde gelen zırhlı araç üreticilerinden Otokar, Ekvador Silahlı Kuvvetleri ile yapılan anlaşma kapsamında ürettiği 20 adet Cobra II Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı (TTZA) teslim etti. Deniz yoluyla gönderilen Cobra II TTZA’lar, Ekvador Ordusu’nun hizmetine girdi. Ekvador Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Ekvador Silahlı Kuvvetleri, terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç gruplarına özel önem verilerek tehditlere karşı operasyonel yeteneklerini artıracak yeni bir malzeme temini kapsamında Türkiye’den 20 taktik araç teslim aldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MAYIN KORUMASI VAR

Cobra II artırılmış balistik ve mayın koruması, geniş iç hacim, yüksek taşıma kapasitesi sunuyor. Cobra II geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil bir çok görevde yer alabiliyor. Cobra II modüler yapısı sayesinde; personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, iç güvenlik, ambulans ve komuta kontrol araç konfigürasyonlarına ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabiliyor.

Ekvador’a Türk Cobra’sı ihracatı

6 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

Türk savunma sanayiinin ihracatı, 2022 yılında 4 milyar 400 milyon dolara çıkmıştı. Sektörün, 2023 hedefi ise 6 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Yazarlar