Ekonomi Elektrikli otomobile taşıt kredisi ayarı

Elektrikli otomobile taşıt kredisi ayarı

23.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), elektrikli otomobil alımına ilişkin kredi tutarlarında düzenlemeye gittiğini duyurdu.

Elektrikli otomobile taşıt kredisi ayarı

BDDK’nın internet sitesindeki açıklamaya göre, nihai fatura değeri 1.6 milyon TL - 3 milyon TL arası taşıtlarda kullandırılan kredilerde vade sınırı 36 ay oldu. Nihai fatura değeri 3 milyon TL - 4 milyon TL arası taşıtlarda kullandırılan kredilerde ise vade sınırı 24 ay olarak açıklandı. Ayrıca nihai fatura değeri 4 milyon TL - 5 milyon TL arası taşıtlardaki kredilerde ise vade sınırı 12 ay oldu.

Haberin Devamı

Öte yandan taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranının nihai fatura değeri 1.6 milyon lira ve altında olan taşıtlar için yüzde 70’i aşamaması kararı alındı. Nihai fatura değeri 1.6 milyon TL - 3 milyon TL arası taşıtlarda kredi tutarının yüzde 50’yi aşamaması, nihai fatura değeri 3 milyon TL - 4 milyon TL arası taşıtlarda kredi tutarının yüzde 30’u aşamaması kararlaştırıldı. Ayrıca kredi tutarının nihai fatura değeri 4 milyon TL - 5 milyon TL arası taşıtlar için yüzde 20’yi aşamamasına karar verilirken nihai fatura değeri 5 milyon TL’yi aşan taşıtlarda ise kredi tutarı yüzde sıfır olarak açıklandı.