Ekonomi En düşük aylık şubatta 1000 TL

En düşük aylık şubatta 1000 TL

19.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Emekli aylıkları asgari 1000 lira olacak şekilde, sigortalı ve hak sahibi aylıklarında iyileştirme yaptık. Dosya bazında artık 1000 liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Şubatta aylıklara yansıyacak” dedi.

En düşük aylık şubatta 1000 TL

Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Selçuk, “3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruya, “Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında” yanıtını verdi.

İŞKUR’un istihdam edeceği iş ve meslek danışmanlarının mülakat süreçlerinin tamamlandığını aktaran Selçuk, “İnşallah önümüzdeki günlerde iş ve meslek danışmanları görevlerine başlayacaklar” diye konuştu.

Nafakada orta yol

Süresiz nafakayla ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Selçuk, “Tüm tarafların geniş katılımıyla çalıştay düzenledik. Tüm tarafları dinledik. Değişik unsurları da dikkate alarak, mağduriyetlerin kaldırılması, aynı zamanda yapılacak yeni bir düzenlemeyle de yeni mağduriyetlerin oluşmamasını hedefliyoruz. Adalet Bakanlığı’yla beraber çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Süresiz nafaka konusunda hiçbir tarafı mağdur etmeyen bir sonuca erişeceğimize inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yeni atamalar

Selçuk, “Gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamasını yapacağız” dedi.

Selçuk, “Hemodiyaliz hastalarımızın devlet tarafından karşılanan ücretlerine yüzde 19 oranında artırım gerçekleştirdik. Hemodiyaliz tedavileri için 193 lira olan desteği 230 liraya çıkardık” diye konuştu.

Bakanlığa bağlı 110 kadın konukevi olduğunu kaydeden Selçuk, “Konukevi sayısının artmamasını, şiddet ve mağduriyetlerin olmamasını istiyoruz. Kadın konukevleri şu anda yüzde 80 kapasiteyle çalışmakta” diye konuştu.