Ekonomi Enflasyonla mücadele için fiyatı dondurdu

Enflasyonla mücadele için fiyatı dondurdu

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen pirinç ve bakliyat şirketlerinden Reis Gıda, enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl da fiyatlarını dondurma kararı aldı.

Enflasyonla mücadele  için fiyatı dondurdu

EKONOMİ SERVİSİ - Şirket yaptığı açıklamada, 20 Ocak tarihinde açıkladığı fiyat listesini, 11 Mart tarihinde başlayacak Ramazan ayı sonuna kadar sabitlediğini duyurdu. Buna göre kararla birlikte Reis, yaklaşık 80 gün ürünlerinde fiyatları sabit tutacak.

Haberin Devamı

Reis Gıda, Ramazan ayı sonuna kadar temel kuru gıda ürünleri olan pirinç, bulgur, kırmızı ve yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut gibi paketli ürünlerinin fiyatlarını dondurma kararı aldığını duyurdu. Reis Gıda Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, enflasyonla mücadelenin sadece hükümetlerin görevi olmadığını, iş dünyasının da sorumlulukları arasında yer aldığını dile getirerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ramazan ayı, kuru gıdaların tüketiminin arttığı bir dönem. Faaliyetlerimizle örnek şirket olmayı hedeflerimizin ilk sırasına koyduk. 1995, 2001 ve 2008 yıllarında fiyatların hızla arttığı dönemlerde Türkiye’de ilk kez ‘Sabit Fiyat Uygulaması’na Reis olarak öncülük yaptık. Toplumumuz yararına uygulamalarımızı artırarak, sürdüreceğiz.”