Ekonomi Erdemli'de hidro elektrik santral açıldı

Erdemli'de hidro elektrik santral açıldı

27.12.2009 - 18:32 | Son Güncellenme:

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Lamas Çayı üzerine kurulan Lamas Hidroelektrik Santrali hizmete açıldı

Erdemlide hidro elektrik santral açıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün 55'inci yılını kutlaması nedeniyle 26'sı özel sektör, 29'u DSİ tarafından tamamlanan 55 tesisin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı İstanbul Sütlüce'deki törenle yapıldı. Toplu açılış töreninde, Erdemli'de Gama Enerji A.Ş.'nin yaptığı Lamas Hidroelektrik Santrali'nin açılışı da yapıldı. Sütlüce’deki törenden Erdemli’deki santralde yapılan törenle uydu kanalıyla bağlantı yapıldı.

Haberin Devamı

Lamas Hidroelektrik Santrali’nin açılışında konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, “55 milyon Euro’ya mal olan ve yapımı 32 ayda tamamlanan hidro elektrik santralinin hizmete açılması ile birlikte Mersin’in elektrik gücünde yüzde 37 oranında artış sağlanacaktır. Yıllık 160 milyon kilowatt/saat elektrik üretimi sağlanması hedeflenen santralde, ayrıca, 18 bin hektar tarım arazisinin de sulanması beklenmektedir” dedi.

Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Mersin Milletvekili Ali Er, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve DSİ Mersin Bölge Müdürü Numan Doğangündüz ile şirket yetkilileri katıldı.