Ekonomi Ertuğ, bu binadan ölüme atladı

Ertuğ, bu binadan ölüme atladı

07.05.2010 - 00:45 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü müzayede evi Sothebys’in Kıdemli Başkan Yardımcısı Ali Can Ertuğ’un Manhattan’da oturduğu, New York’un en değerli apartmanlarından biri olan, tarihi ve sanatsal öneme sahip Century’deki dairesinin penceresinden atlayarak intihar etmesi, ülkedeki sanat camiasını da yasa boğdu

Ertuğ, bu binadan ölüme atladı

Ertuğ’un yaşadığı “Century” isimli 80 yıllık apartman, Manhattan’ın en pahalı bölgelerinden biri olan Central Park’ın Batı yakası girişinde bulunuyor. New York polisinin yaptığı açıklamaya göre, Türk müzayedeci Ertuğ, daha önce pek çok mimari kitaba da konu olan “Art Deco” tarzında yapılmış 32 katlı apartmanın sekizinci katındaki dairesinden aşağı atlayarak hayatına son verdi.
Apartmanın özel güvenlik görevlileri, Ertuğ’un dairesinin New York polisi tarafından soruşturma nedeniyle mühürlendiğini ve dairenin bulunduğu sekizinci kata çıkış izinlerinin sadece o katta ikamet eden apartman sakinlerine verildiğini söyledi.
Central Park manzaralı tarihi ve sanatsal değere sahip apartmanda daire fiyatları 12 milyon dolara kadar çıkıyor. Başarılı Türk yöneticinin yaşadığı binadaki komşuları arasında New York’un en zengin işadamları, ünlü yazarlar, sinema sektörünün tanınmış simaları ve eğlence dünyasından üst düzey yöneticiler de bulunuyor.
Ertuğ’un Amerika’da farklı eyaletlerde yaşayan babası ile erkek kardeşinin ve İstanbul’da hayatını sürdüren annesi Günfer Devres’in New York’a gelerek, polisten bilgi aldığı ve cenaze işlemlerini tamamlayacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Ertuğ, bu binadan ölüme atladı