Ekonomi Fikirtepe’de ruhsatı aldı ‘Concord’la havalanıyor

Fikirtepe’de ruhsatı aldı ‘Concord’la havalanıyor

05.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı, Fikirtepe’deki değişimin temelini atıyor. Bölgede inşaat ruhsatı alan firma, iki imar adasından oluşan Concord İstanbul projesinin 622 konutluk ilk etabını satışa çıkardı

Fikirtepe’de ruhsatı aldı  ‘Concord’la havalanıyor

Teknik Yapı, riskli alan ilan edildikten sonra kangren haline dönüşen Fikirtepe’deki sorunların çözülmesinin ardından ilk projesini satışa çıkardı. İnşaat ruhsatını alan firma, 650 milyon liralık yatırım değeri olan Concord İstanbul projesinin resmi satışlarını başlattı. E- 100 otobanına paralel bir şekilde yükselecek Concord İstanbul, yaklaşık 21.5 dönüm arsa üzerindeki iki imarlı adadan oluşuyor.
Concord İstanbul ile ilgili bilgi veren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe’de ilk ruhsatı alan ve tüm hak sahipleriyle daire paylaşımlarını yapan ilk firma olduklarını hatırlattı. Durbakayım, iki imar adasında toplam 1173 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansı satışa sunduklarını söyledi.
Projenin Mimar Eren Yorulmazer’in imzasını taşıdığına dikkat çeken Nazmi Durbakayım, “Yüzde 70’i yeşil alan ve sosyal tesislerden oluşan Concord İstanbul’un ilk etabında ağırlıklı 1+1 olmak üzere 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Projenin ilk etabında 46 adet stüdyo, 348 adet 1+1, 182 adet 2+1 ve 41 adet 3+1 daire bulunuyor” dedi. Durbakayım, projeyi 30 ayda bitirmeyi planladıklarını ifade etti.
Yüzde 1’lik KDV geçerli
Concord İstanbul projesinin fiyat politikasından bahseden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, tüketicilere kazandıracak şekilde planladıklarını ifade etti.
Her yüzde 30’luk satış diliminin ardından fiyatlarda ortalama yüzde 10’luk artışlar olacağını söyleyen Umut Durbakayım, “Projede anlaşmalı bankalar aracılığı ile 60 aya kadar vadeli yüzde 0.90, 120 aya kadar vadeli yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor” dedi.
Umut Durbakayım, “Projenin ilk etabında satışa sunulacak 1+1 tipi rezidans daireler 307 bin 400 TL, 2+1 tipi rezidans daireler 553 bin 100 TL, 3+1 tipi rezidans dairelerin baz fiyatı ise 759 bin 800 TL’den başlıyor. Afet Yasası kapsamında hayata geçecek Concord İstanbul’da KDV oranı yüzde 1 olacak ve vergi ile harç muafiyeti uygulanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİ PROJE YOLDA
Yeni plan sonrasında 60 imar adasına dönüştürülen Fikirtepe’de 4 imarlı adada yer alan arsa sahipleriyle sözleşme imzalandığını hatırlatan Nazmi Durbakayım, “Sözleşme imzalayan adalardan ikincisinin ruhsatını almak için girişimlerimizi başlattık ve bir kaç ay içerisinde satışa çıkmayı hedefliyoruz” dedi.
Durbakayım, “Yılsonuna doğru diğer iki adayı da projelendirip satışa çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

30 milyarlık ekonomi

Afet Yasası kapsamına alınan Fikirtepe’nin İstanbul’un en değerli alanlarından biri olduğunu hatırlatan Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe’de 1 milyon 350 bin metrekarelik arazi yeniden yapılaşıyor.
Bölgedeki projelerin hayata geçmesiyle birlikte Fikirtepe’de 30 milyar liralık bir yatırım gerçekleşecek” dedi. Durbakayım, “Burada ortaya çıkacak olan ticaret hacmi ve ekonomik hareketlilik, Türkiye ekonomisine nefes aldıracak bir pencere olacaktır” diye ifade etti.

Haberin Devamı

‘Ataşehir ile yarışacak’
Bugüne kadar Teknik Yapı’dan daire alan herkesin yüksek oranda kazandığının altını çizen Nazmi Durbakayım, şunları söyledi:
“Prim potansiyeli olan Fikirtepe’de de Ataşehir, Kartal, Tuzla, Halkalı gibi kazandıran projeleri yükselteceğiz. Nitekim son örnek Tuzla oldu. Gelecek potansiyeli olan Tuzla’ya gittik ve haklı olduğumuz ortaya çıktı. İki yıl üst üste en çok satan proje unvanı aldık. Fikirtepe’ye de çok güveniyoruz. Fikirtepe’nin birkaç yıl içinde gerek yaşam alanı gerekse yatırım bölgesi olarak Ataşehir ile yarışacağına inanıyorum.”

Ankara’da kesintisiz gün ışığı sunuyor

Ankara’nın önemli eğitim kurumlarına olan yakınlığının yanı sıra sunduğu sosyal imkânları ile dikkati çeken Uptown İncek projesinde, Mogan gölü ve ODTÜ ormanı manzarası sunuluyor. 1+1 ‘den 6+1 ‘e kadar 18 ayrı tipte daire bulunun proje, 226 konuttan oluşuyor.
Yatay ve dikey olmak üzere iki yapıdan oluşan projeyi hayata geçiren LEMA Grup’un ortaklarından Emre Katırcı, 32 ve 36 katlı birbirine bitişik iki kulenin yanı sıra ‘baza’ adını verdikleri yatay yapıdan oluşan Uptown İncek’in zıtlıkların uyumunu yakaladığını belirtti.
Özel teraslı daireler...
Emre Katırcı, “Uptown herkesi mutlu etmek için tasarlandı. 1+1’den 6+1’e 18 ayrı daire tipine sahip projemizde herkes kendisini en özel hissedeceği ve en rahat edeceği evi seçebilecek” dedi. Projede bulunan 226 dairenin 62’sinin konumlandığı baza kısmında özel teraslı dairelerin bulunduğunu ifade eden Katırcı, Uptown İncek konutlarının en önemli özelliklerinden birinin ise kesintisiz gün ışığı alması olduğunu ifade etti.
Uptown’ı tasarlarken konut sahiplerinin yaşam standartlarını üst düzeye çıkarmak için çok çalışıldığını bildiren Katırcı, “Balkon ve teraslara genişçe yer verdiğimiz Uptown, geniş peyzajı ve sosyal alanlarıylarla farklı yaratacak” dedi.

Haberin Devamı

AlİAĞA’YI TOKİ MODELİYLE DEĞİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR

Türkiye’de bugüne kadar 500 binden fazla konut inşa eden TOKİ yeni dönemde daha sosyal projelerle adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Kurum en fazla konut açığı bulunan İzmir Aliağa’da yerel yönetimlerle anlaşarak yeni nesil konutlar inşa edecek. Sadece iki yıl içinde 25 binden fazla göç alan Aliağa’nın TOKİ’nin yeni yüzü olacağını belirten Ak Parti Aliağa Belediye Başkan adayı İbrahim Etem Yorulmaz, hayata geçecek konutların mimarisinde tüm sözün ilçe halkına ait olacağını söyledi.
Yorulmaz’ın verdiği bilgilere göre öncelikle hedeflenen projelerin tamamı mevcut imar planlarında değişikliğe gidilmeden hayata geçecek. Konutların mimari çizimleri için halk oylamasına gidilecek ve nihai projeye ilçede yaşayan halk karar verecek. Parkından okuluna balkon genişliğinden kaldırım taşlarının rengine kadar tüm inşaat aşamalarında Aliağa halkı söz sahibi olacak. Böylece ilçenin kültürel ve soysal kimliğine uygun yapılaşma sağlanmış olacak.
Vatandaşı dinleyecek
Türkiye’nin acil konut ihtiyacına çözüm noktasında TOKİ’nin tarihi bir başarı yakaladığına da vurgu yapan Yorulmaz şöyle devam etti:
“TOKİ Türkiye’de yüz binleri ev sahibi yaptı. Bu süreçte öncelik acil konut ihtiyacını çözmek olduğu için bazı projelerde estetik geri planda kaldı. Biz yepyeni bir TOKİ imajını Aliağa’da hayata geçirmek istiyoruz. TOKİ’nin konut deneyimini estetik ve kültürle birleştireceğiz. Bunu yaparken de tamamen halkın fikirleri doğrultusunda ilerleyeceğiz.”

Haberin Devamı

1414 proje yapılacak
Öte yandan İzmir’de seçim heyecanı yaklaştıkça partilerin projeleri de netleşmeye başladı. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir’e kenti geleceğe taşıyacak 1414 proje vaat etti. Projelerin ana ekseni sosyal, ulaşım, ekoloji, engelsiz, turizm, yeşil, dünya, sanat, kültür, kentsel hayattan oluşuyor. Bu başlıklar çerçevesinde İzmir için eylem planı hazırlayan Ak Parti kentteki konut ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
Ekonomide 261, ulaşımda 196, ekolojide 179, kent için 142, sağlıklı hayat için 75, kültür ve sanatta 210, sosyal hayatta 220, engelsiz hayat için 96 ve teknolojide 35 proje olmak üzere toplam 1414 proje ile başlıyor. Yıldırım, “Bugün 1414 proje ile başlattığımız şehircilik hareketi, İzmirlilerin katılımı ile güncellenecek ve projeler artacak, şekillenecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yabancı yatırımcıdan 8 milyar dolar gelir’

İnşaat sektörü ile ilgili görüşlerini paylaşan İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Avukat Hüseyin Ataol, sektöre yabancı yatırımcıdan yılsonuna kadar 8 ila 10 milyar dolar arasında ilave bir kaynak girişi olacağını söyledi.
İnşaat sektöründe büyümenin devam edeceğini düşündüğünü belirten Ataol, “Kentsel dönüşüm piyasalara olumlu yansıyacak. 2015’te kentleşme oranının yüzde 79’a, kentli nüfusun da 55.7 milyondan 61 milyona ulaşması öngörülüyor. Buna göre önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye’nin konut ihtiyacı 5-600 bin olacak. Buna yıkılıp yenilenecek 300-400 bin konut eklendiğinde bu sayı 850 bin ila 1 milyon arasında değişecek” dedi.

Başakşehir’de evlerin yarıdan fazlası satıldı

Özülke-Özkar ortaklığında Emlak Konut GYO arsasında inşa edilen Bulvar İstanbul projesinde satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Başakşehir bölgesinde inşa edilen projede fiyatlar 306 bin liradan başlıyor.
100 bin metrekare alana kurulan Bulvar İstanbul projesinde 1555 konutun 973’ü satıldı. 582 evin satışının sürdüğü projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire tipleri bulunuyor. Projede yaşam 2016 yılının ilk yarısında başlayacak.
Banka kredisi kullanarak ev sahibi olunabilen projede vade farksız ödeme seçenekleri de sunuluyor. Projede fitness center, sauna, yüzme havuzu ve restoranlar yer alıyor.

Kadınlar Günü’ne özel ödeme planı başlattı

Yaşamın başladığı ve teslimlerin hemen yapıldığı Spradon Vadi’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ‘kişiye özel’ ödeme planı sunuluyor. Buna göre projede, konut sahibi olmak isteyenlerin maddi imkânlarına göre ödeme planı hazırlanıyor.
Kuzu Grup’un, Emlak Konut GYO ile birlikte Bahçeşehir 2. Bölge’de 160 bin metrekarelik inşaat alanı ve 42 bin metrekarelik arsa üzerinde geliştirdiği Spradon Vadi’de 1037’si konut, 1 adet ticari ünite bulunuyor. Yaşamın başladığı ve teslimlerin hemen yapıldığı projede, 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı bloklar yer alıyor.

Kuzey Irak pazarını yakından takip edecek

İttifak Holding iştiraklerinden Seha Yapı, Erbil’de ofis açtı. Erbil Şubesi’nin ilk misafirleri ise MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD üyeleri oldu. Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık ve Seha Yapı Bölge Müdürü Süleyman Loras da katıldı.
İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Seha Yapı’nın Kuzey Irak’taki inşaat pazarını yakından takip etmek için ofis açtığını söyledi. Korkmaz, Seha Yapı’nın yurt dışına açılmasındaki en önemli unsurun büyüme hedefi olduğunu belirtti.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da, Müsiad üyesi İttifak Holding’in grup şirketlerinden birisinin yurt dışına açılmasının kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi.