Ekonomi Ford Otosan’da direksiyona ‘Haydar Yenigün’ geçti

Ford Otosan’da direksiyona ‘Haydar Yenigün’ geçti

16.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay’ın hayatını kaybetmesi sonrası, şirkette 25 yıldan bu yana çalışan son 5 yıldır da Kocaeli Fabrikası Müdürü olarak görev yapan Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdürlüğü’ne atandı

Ford Otosan’da direksiyona ‘Haydar Yenigün’ geçti

Yenigün’ün görevinedün atandığı, görevi vekaleten yürüten Grant Belanger’ın Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcılığını sürdüreceği belirtildi.
Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Başarılı yönetimiyle Ford Otosan’ın bir dünya şirketi olmasına önemli katkılar sağlayan, arkasında unutulmaz izler bırakarak aramızdan ayrılan Sayın Nuri Otay’ı rahmetle anıyorum” dedi.
Rahmi Koç şöyle devam etti: “Fabrika müdürlüğüne getirildiği 2007’den beri Kocaeli fabrikamızdaki üretim çalışmalarını büyük bir başarıyla yöneten Haydar Yenigün’ün de yeni Genel Müdürü olarak büyük projelere imza atacağına inanıyorum.”
Ford Avrupa Başkan ve CEO’su Stephen Odell, “Haydar Yenigün’ün, Nuri Otay’ın zirveye taşıdığı Ford Otosan’da, bayrağı devir alarak Genel Müdürlük görevinde de başarılı olacağından eminim. Ford olarak kendisine iyi dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
Haydar Yenigün, iş yaşamına 1987 yılında Otosan’da atölye mühendisi olarak başladı. Kocaeli Fabrikası projesinde birçok farklı alanda görev üstlendi. 1964 İstanbul doğumlu olan Yenigün, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, 1987 yılı mezunu. Yenigün, evli ve bir çocuk babası.