Ekonomi Ford Otosan’da pişti McLaren’e CEO oldu

Ford Otosan’da pişti McLaren’e CEO oldu

03.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ford Otosan’ın eski Genel Müdürü Mike Flewitt, süper otomobil üreticisi McLaren’e CEO oldu. Flewitt, açılmayı düşündükleri yeni pazarlar arasında Türkiye’yi de sayıyor

Ford Otosan’da pişti McLaren’e CEO oldu

Ford Otosan’da 5 yıl görev yapan ve son üç yılında da şirketin genel müdürlük görevini yürüten Mike Flewitt, İngiliz süper spor otomobil üreticisi McLaren’in CEO’su oldu.
2007-2010 yılları arasında Ford Otosan Genel Müdürü olan Mike Flewitt, geçen yıl McLaren’e Başkan Yardımcısı olarak transfer olmuştu. Flewitt’in CEO’luk görevine atanmasına ilişkin açıklama yapan McLaren Başkanı Ron Dennis, “Kendisi aramıza katıldığı geçen yıldan bu yana yetenekli bir otomotivci olduğunu kanıtladı ve şirketin vizyonunun anlatılması konusunda büyşük çaba gösterdi. Bundan sonra da şirketin ilerlemesine büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi. Flewitt ise “McLaren’deki bir yıllık sürede 12C Spider ve P1 modellerinin tanıtımını gerçekleştirdik. Her iki otomobil de, parçası olmaktan gurur duyduğum ekibin eseri. Geleceğe ilişkin sağlam ürün ve iş planlarımız var” ifadesini kullandı.

Türkiye planlar arasında
Halen üç farklı modelin üretimini gerçekleştiren McLaren Automotive, tüm dünyada yeni bir yapılanma içerisinde. Pek çok ülkede satış teşkilatları oluşturmaya başlayan ve son derece gösterişli bir üretim merkezi kuran şirket, bu çerçevede Türkiye için de nabız yokluyor. Nitekim Türkiye’yi yakından tanıyan Flewitt, bu konuda çalışmalar yaptıklarını doğrularken, ayrıntı vermedi.
Flewitt, Ford Otosan’da bulunduğu dönemde Transit Connect’in ABD’ye ihracatı başlamış, “global Cargo anlaşması” için de ön çalışmalar yapılmıştı. Türkiye’de kaldığı süre içinde keyifle çalıştığını anlatan Flewitt, Ford Otosan’ın 50. yılı kutlamaları çerçevesinde bir Anadol ile Kocaeli Rallisi’nde sembolik olarak piste çıkmış, bir başka organizasyonda da pistte slalom yarışına katılmıştı. Tam bir otomobil tutkunu olan, klasik ve yarış otomobillerine tutkusuyla bilinen Flewitt, Anadol kullanmaktan da büyük keyif aldığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Ford Otosan’da pişti McLaren’e CEO oldu

McLaren Automotive, P4 ile iki yıl önce kendi markasıyla otomobil üretimine geri dönmüştü.

Rolls Royce için de çalıştı
Görevini merhum Nuri Otay’a devreden ve Türkiye’den ayrıldıktan sonra bir süre Ford Avrupa Araç Operasyonları ve Üretim Direktörü olarak görev yapan Mike Flewitt, daha sonra Ford Avrupa Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olmuştu. McLaren Automotiv CEO’su Flewitt, kariyerine 1983’te İngiltere Ford’ta stajyer olarak başlamış, üretim alanlarında farklı görevler üstlenmişti. 1995’te süper lüks otomobil üreticisi Rolls Royce’un Üretim Direktörü olan Flewitt, İsveç’te AutoNova AB Volvo şirketinde yöneticilik, TWR Grubu’nda da Grup Operasyonları Yöneticiliği yaptıktan sonra 2003’te Ürün Kalite Direktörü olarak yeniden Ford’a dönmüştü.
Flewitt, “Ford Otosan’da çalışanlar beni çok etkiledi. Çünkü gururlu, hırslı, çalışkan ve sıcakkanlılar. Nuri Otay ile Ford bünyesinde 7 yıl çalışıp güzel günler geçirdik” demişti.

Haberin Devamı

50. yılını kutlayan performans evi...
İngiltere’nin önemli firmalarından biri olan ve süper spor otomobil üretiminin yanı sıra Mercedes’in Formula 1 otomobillerini de geliştiren McLaren, bu yıl 50. yıldönümünü kutluyor.
Kısa bir süre önce sınırlı sayıda üreteceği süper modeli P1’in teslimatlarına başlayan McLaren, yaklaşık iki yıl önce MP4-12C ve MP4 12C Spider modelleriyle üretim macerasına geri dönmüştü. Nitekim şirketin kendi adıyla 1992-98 yılları arasında ürettiği ve ortada bulunan sürücü koltuğu nedeniyle büyük ilgi çeken McLaren F1, o dönemde “En Hızlı Seri Üretim Otomobil” rekorunu bir süre elinde bulundurmuştu.
Toplam 106 adet üretilen F1, bugün koleksiyoncular arasında yüksek fiyatlarla el değiştiriyor. McLaren, aynı zamanda Mercedes ile Formula 1 otomobillerinin yanı sıra SLR gibi süper otomobillerin geliştirilmesinde de rol oynuyor. McLaren Grubu’nun başka şirketleri de bulunuyor.