Ekonomi Fransız çiftçiler Paris Tarım Fuarı’nı bastı

Fransız çiftçiler Paris Tarım Fuarı’nı bastı

25.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa’da ucuz gıda ürünlerinin ithalatına karşı eylem yapan çiftçiler dün de Başkent Paris’te düzenlenen tarım fuarını bastı.

Fransız çiftçiler Paris Tarım Fuarı’nı bastı

Çiftçilerin bu eylemi Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un fuarı ziyaret etmesine çok kısa bir süre önce gerçekleşti. Fuarda polislerle arbede yaşayan öfkeli çiftçiler, Fransız lider Emmanuel Macron’a yönelik küfürlü sloganlar atarak istifasını isteyen çağrılarda bulundu. Fransız çiftçiler “Burası bizim evimiz!” diye bağırarak eylemlerine devam ederken polis gösteriyi kontrol altına almaya çalıştı.

Haberin Devamı

Göstericiler ve polis arasında çatışmalar yaşanırken onlarca çiftçi gözaltına alındı. Olaylar yüzünden fuarın açılışı bir saat gecikti. Çıkan olaylar yüzünden Cumhurbaşkanı Macron, çiftçiler, gıda işleyicileri ve perakendecilerle bir araya geleceği fuar ziyaretini iptal etti.

Fuarı basan çiftçileri eleştiren Macron, “Standları parçalayarak hiçbir meslektaşınıza yardımcı olmuyorsunuz, fuarı imkansız hale getirerek ve bir şekilde aileleri gelmekten korkutarak hiçbir meslektaşınıza yardımcı olmuyorsunuz” dedi.