Ekonomi Gayrimenkul dünyası İstanbul’a geliyor

Gayrimenkul dünyası İstanbul’a geliyor

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Gayrimenkul dünyası İstanbul’a geliyor

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM’ın, 2019’da İstanbul’da düzenlenmesi hedefleniyor. Türk gayrimenkul sektörünü tüm bileşenleriyle biraraya getirmek amacıyla 2017’de gerçekleşen ‘RE360’, bu yıl 4-5 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak.

Haberin Devamı

‘RE360’a MIPIM de stratejik ortak olarak katılacak.

MIPIM için sınav

Düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, “Aralık 2018’de ikincisini gerçekleştireceğimiz RE360’a, MIPIM’in stratejik ortağımız olarak katılacak” dedi.

Alkaş, “MIPIM Türkiye’nin geleceğini müjdelemek isteriz. MIPIM’in RE360 için bu yılki hedefi Avrupa ve Ortadoğu’dan %10 uluslararası katılımcı getirmek. 2017’de MIPIM Türkiye için el sıkışmıştık. Bunun üzerine biz onlara RE360’ı yapalım siz ne zaman uluslararası yatırımcıyı getirirseniz dedik. RE360’ın ilkinde de büyük bir başarı kaydettik. İkincisine stratejik ortak olarak katılacaklar. Bu MIPIM Türkiye için bir sınav olacak” dedi.

Algıyı değiştirecek

Haberin Devamı

“RE360 konferansında MIPIM Türkiye’nin tohumlarını atmış olacağız” diyen Alkaş, şöyle konuştu:

“MIPIM’i burada yapmamız için bizden istenen; yoğun bir katılımcı sayısını sağlayabilmek. Yakın coğrafyamız için, Karadeniz ülkeleri için İstanbul’daki bir etkinliğe gelmek çok daha kolay ve ekonomik.

Şu anda yabancı yatırımcı, yaratılan algı sebebiyle Türkiye’ye sıcak bakmıyor. Bu durum yalnızca Batı Avrupa ya da Amerika’dan gelen yatırımcılar için de geçerli bir durum değil, Ortadoğu’dan gelen yatırımcı için de geçerli bir durum.”

‘Kongre turizmini geliştirmeliyiz’

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, İstanbul’un 15-20 milyon turist çekebilecek potansiyeli olduğunu ancak yurtdışından İstanbul’a gelmek istemeyen insanların olduğunu söyledi. Bunun sebebinin dış basına yansıyan savaş algısı olduğunu belirten Alkaş, “Bunu değiştirmemiz lazım. Bunu değiştirmenin en önemli yolu da RE360 gibi mesleki etkinliklerden geçiyor. Bizim burada yapacağımız bu tür uluslararası etkinliklerle yatırımcıların İstanbul’da buluşmasını sağlayabilirsek şehrin kongre turizmine ivme kazandırmasını sağlayabiliriz” dedi.

Alkaş, şu bilgileri verdi: “Sponsorlarımız; MIPIM, Aremas, Tekfen, Proplan, Akademetre. Sektör 360 derece bakış açısı ile alınacak. Bu yıl ilk defa RE360‘a tüketiciye yönelik araştırma, mimarlar oturumu gündeminde olan konular. Sektörün nabzını tutan oturumlar olacak.”

Yazarlar