Ekonomi GES yatırımlarında kapasiteyi artırdı

GES yatırımlarında kapasiteyi artırdı

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, ‘İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm’ başlığıyla 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

GES yatırımlarında kapasiteyi artırdı

EKONOMİ SERVİSİ - Şirketten yapılan açıklamaya göre, güneş enerjisi santralleri (GES), elektrikli araç şarj ağı hizmetlerinin yanında yapay zekâ ve IoT teknolojileriyle akıllı şehircilik, elektrik ve sulamada da çözümler sunan Türk Telekom, akaryakıt tüketimi ve karbondioksit salımının azalmasını sağlıyor. Şirket, öncelikli yatırımları arasına aldığı GES kurulumları kapsamında da tahsis edilen kapasiteyi artırdı.

Haberin Devamı

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Türk Telekom olarak çevresel sürdürülebilirlik konusunda da öncü adımlar atıyor, gelecek nesillere yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakma hedefiyle iklim riski yönetimine katkı sağlayan proje ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yükselen sürdürülebilirlik performansımızla Türkiye’nin yanı sıra uluslararası endekslerde de yer alıyoruz” dedi.

Çevreci şarj

2023 yılı için belirledikleri güneş enerjisinden elde ettiğimiz üretim kapasitesini yüzde 60 artırma hedefine 2022 yılında ulaştıklarını söyleyen Aktan, şu bilgileri verdi:

“Karbon ayak izimizi azaltmak ve iklim değişikliklerinin sebep olduğu riskleri yönetmek adına GES yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Öncelikli yatırımlarımız arasına aldığımız GES kurulumları kapsamında şirketimize tahsis edilen kapasiteyi 405,8 MWe’ye çıkardık. E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projemiz ile elektrikli araç kullanıcılarına, her anlamda güvenli, çevreci ve jeneratörlerle beslenen kesintisiz şarj hizmeti sunmaya başladık. Tüm paydaşlarımızla sürdürülebilirlik temelli çalışmalar yapmak, bu doğrultuda yenilikçi ürünler geliştirmek ve paylaşmaya devam etmek öncelikli hedefimiz. Çevreye duyarlı, düşük karbon salımına sahip hizmet ve çözümlerle başta telekomünikasyon olmak üzere birçok sektöre ve ülkemizin 2053 Net Sıfır hedefine katkıda bulunuyoruz. Türk Telekom olarak yenilenebilir enerji kaynakları, elektrik ve enerji verimliliği, veri merkezleri, sürdürülebilir odaklı yatırımlar, akıllı çözümler gibi çok geniş bir perspektifte sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz.”