Ekonomi Gümrüğe takılan eşya ‘yok’ satıyor

Gümrüğe takılan eşya ‘yok’ satıyor

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gümrüklerde el konulan eşya ve taşıtlar ‘e-ihale’ye çıkarılıyor. 2017’de ve bu yılın ilk üç ayında 268 milyon liralık satış yapıldı

Gümrüğe takılan eşya ‘yok’ satıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrüklerde el konulan ürünlerin e-ihale sistemiyle satıldığını belirterek, bu kapsamda 2017’de ve bu yılın ilk üç ayında 7 bin 277 ihaleyle 268 milyon liralık satış yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Tüfenkci, AA’ya yaptığı açıklamada, gümrüklerde el konulan eşya ve taşıtların devlet malı haline geldiğini söyledi.

Söz konusu eşya ve taşıtların, 21 ildeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı tasfiye işletme müdürlüklerince e-ihale yöntemiyle satıldığını anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Halen, tasfiye işletme müdürlüklerinin tamamında eşya ve araç ihaleleri e-ihale sistemi aracılığıyla internet ortamında gerçekleştirilmekte olup, sistemde 110 binin üzerinde kayıtlı üye bulunmaktadır. e-ihale sistemine akıllı telefon ve tabletlere e-ihale mobil uygulaması yüklenerek de girilebilmektedir. Hali hazırda kullanıcıların yüzde 40’ı işlemlerini mobil cihazla yapmaktadır. Hızlı, şeffaf, kolay erişilir, güvenli şekilde ihalelere girme imkanı veren e-ihale sistemiyle 2017 ve 2018 yılının ilk üç ayında toplam 7 bin 277 ihaleyle 268 milyon liralık satış gerçekleştirilmiştir. Yönetmelik değişikliğiyle, bekletilmeyecek nitelikteki eşya da e-ihale kapsamına alınmıştır.”

Haberin Devamı

Sigorta yapılıyor

Bakan Tüfenkci, gümrük idarelerinin ambarlarında güvenliğin artmasına yönelik de değişikliklere gidildiğini belirterek, muhafaza edilen eşyaların doğal afet, hırsızlık veya iş kazaları gibi durumlarla karşılaşılması muhtemel ekonomik kayıplara karşı sigortalanmasına imkan sağlandığını bildirdi.

Yazarlar