Ekonomi Hava-İş: 218 uçuş gerçekleştirilemedi

Hava-İş: 218 uçuş gerçekleştirilemedi

16.05.2013 - 14:03 | Son Güncellenme:

THY yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikasının aldığı grev kararının ikinci gününde Hava-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın Genel Müdürlük önünde gazetecilere bir açıklama yaptı.

Hava-İş: 218 uçuş gerçekleştirilemedi

Kaya Sayın, Uçuş Harekat Koordinasyon Merkezi rakamlarına göre grevin başladığı saat 03.00 ile 24.00 arasında Atatürk Havalimanı’ndan yapılması gereken 560 seferden 342’sinin yapıldığını, 218 seferin ise yapılamadığını ileri sürdü.

Ancak THY Yönetimi bu açıklamanın hemen arkasından yaptığı açıklamada ise bu iddiaların tam aksine dün İstanbul çıkışlı 387 sefer yapıldığını, yapılamayan sefer olmadığını açıkladı. THY kaynakları dün Türkiye genelinde 988 sefer yapıldığını söyledi.

Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu dün akşam yaptığı grev ile ilgili yaptığı değerlendirmede bugün THY Genel Müdürlük önünde saat 10.00’da çadır kurulacağı kararını aldıklarını bildirdi. Bu karar üzerine bugün saat 10.00’da THY Genel Müdürlüğü önüne gelen çoğunluğu daha önce işten çıkartılan 305 kişinin olduğu gruptan olan 100 kişilik grup çeşitli sloganlar attılar ancak ilan edildiği gibi grev çadırı kurulamadı.

Gazetecilerin grev çadırının niçin kurulamadığı sorusuna sendika yetkilileri yönetmeliği incelediklerini belirterek muhtemelen ileri bir saatte çadırın kurulacağını söylediler.

Bu arada işten çıkartıldığı zaman hamile olan eski kabin amiri Burcu Sağdıç, grevden önce doğan bebeği Zeynep Beren Sağdıç ile birlikte geldiği THY Genel Müdürlük binası önünde şunları söyledi: "29 Mayıs’ta ben de işten atılan işçilerden biriyim o dönemde hamile olduğumu işten çıktıktan yani atıldıktan bir, bir buçuk ay sonra fark ettik. O zaman da bebekte iki aylık olmuştu. Şu an doğdu. İki aylık. 13 mayıs'ta iki ayını doldurdu. Arkadaşlarıma destek için buraya geldim. Umarım bizi işe geri alırlar çünkü biz haksız yere atıldık. Herhangi bir suç işlemedik. Kimseye zarar vermedik. Velhasıl buraya geldik. Hepinize teşekkür ediyorum. Zeynep Beren koyduk adını göbek adı’ da Diren direnişten geliyor. Diren. Grevi destekliyorum. Sonuna kadar arkadaşlarımdan da aynı desteği bekliyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, Hatay Reyhanlı'daki terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

THY: UÇUŞ İPTALİ VE GECİKME YOK

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, uçuşların planlandığı gibi devam ettiğini ve herhangi bir uçuş iptali ve gecikmenin olmadığını açıkladı.

Genç, ANKA’ya yaptığı açıklamada, uçuşların planladığı gibi devam ettiğini ve herhangi bir problemin olmadığını söyledi. THY’deki grev kararının operasyonlarını etkilenmediğini söyleyen Genç, “Buna bağlı olarak herhangi bir iptal, herhangi bir gecikme yok” dedi. THY’de grev nedeniyle dün 218 seferin iptal edildiği iddialarını da yalanlayan Genç, “İstanbul’dan dün 387 seferimiz vardı, toplam sefer sayımız da 988 idi. Hepsini de yerine getirdik. Bir uçakta ortalama 150-200 yolcu var. Uçuşlar iptal olsa, o kadar yolcuyu nereye koyacağız biz? Yok öyle bir şey. Uçuşlar bugün de sorunsuz bir şekilde devam ediyor” açıklamasında bulundu. Greve katılım konusunda ise Genç, “Katılım mutlaka olmuş ancak, sonuçta bizim operasyonumuz etkilenmedi” dedi.