Ekonomi ‘Hazır arsa’ için  3.4 milyar TL yatırım

‘Hazır arsa’ için  3.4 milyar TL yatırım

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

‘Hazır arsa’ sistemini genişletmeye devam eden Nef, 2022 yılında 3.4 milyar liralık yeni yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.

‘Hazır arsa’ için  3.4 milyar TL yatırım

DUYGU ERDOĞAN - Nef, oluşturduğu ‘hazır arsa’ sistemini geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2019 yılından bu yana 630 bin metrekare arsa sattıklarını anlatan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 5 bin 447 kişinin arsa alımı yaptığını söyledi. Buna göre, satışa sunulan 7 Nef Arsa projesinden Kazdağları, Eskişehir ve Ilgaz’da satışlar tamamlanırken Sakarya, Çanakkale, Balıkesir ve Hirfanlı projelerinin satışları devam ediyor. Bu yıl Marmara ve Ege Bölgesi şehirleri ile Ankara gibi büyük şehirlerde olmak üzere en az 4 yeni arsa projesinin daha devreye alınacağı bilgisi paylaşıldı. Nef Arsa ile 2022’de 3.4 milyar liralık yeni yatırım planlanıyor.

Haberin Devamı

Küçük bütçeye uygun

Hazır arsa geliştirme süreci öncesinde tüketicilerle arsa konusunda yaptıkları araştırmalar sonucunda oluşan verilerle hareket ettiklerini anlatan Timur, arsanın Türkiye’de ‘daha çok parası olanların alabileceği bir yatırım aracı olarak kabul gördüğü’ algısına dikkat çekerken, “Bunun başlıca nedenleri arsa konusundaki standartlara hakim olunamaması, bilgi eksikliği, güvensizlik, tapu sorunu, imar problemi, elektrik, su, yol gibi alt yapı problemleri. Keza küçük bütçelerle yatırım yapma zorluğu” ifadelerini kullandı. Nef Arsa tarafında projeyi çalışırken, önce bu riskler çerçevesinde bağımsız kuruluşlara analizler yaptırdıklarını kaydeden Timur, “Müşteriler için tüm analizleri tamamlanmış şekilde yatırım imkânı sunuyoruz. Bilgi eksikliğini, iş takibi ve küçük bütçelerle yatırım zorluğunu çözüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Banka kredisi uygulaması

Yeni yatırım planları yanı sıra banka kredili seçenekle arsa alı imkanını da devreye aldıklarını anlatan Erden Timur, “200 bin liraya kadar banka kredisi ve aylık 2 bin liralık ödemelerle imarlı, ifrazlı, hemen tapulu arsaları yatırımcılarla buluşturuyoruz” dedi. Nef’in araştırmasına göre insanların yüzde 92’si arsanın en kârlı gayrimenkul yatırımı olduğunu söylüyor. Arsa almış yatırımcıların da yüzde 80’den fazlasının tekrar arsa yatırımı yapmak istediğine dikkat çeken Timur, “Bunun en önemli sebebi arsanın tarihteki en kârlı yatırım aracı olması. Nitekim, Türkiye’de konut imarlı arsa metrekare fiyatı ocak sonu itibarıyla
950 liraya ulaştı. Bir yıl önceye kıyasla yüzde 40 arttı” diye konuştu.

Metaverse projesi

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, metaverse ile ilgili projelerini şöyle anlattı: “Çok yakında Nef’in yeni nesil konut projelerini kendi metaverse evrenimizde inşa edecek, arsa ve konut satışı yapacak, fiziksel ortamdaki konutlardan bağımsız olarak metaverse içerisinde arsa alıp satabileceğiniz bir proje üzerinde de çalışıyoruz.”