Ekonomi ‘Hedef Ege’ye katma değer’

‘Hedef Ege’ye katma değer’

02.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin farklı bölgelerinde maden, enerji ve turizm yatırımları bulunan Çiftay, Batıçim yatırımı ile Ege Bölgesi’ne adım attı. Hisse devri sonrası çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile tanınan Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi AŞ’de yeni dönem başladı.

‘Hedef Ege’ye katma değer’

 

2021’e bünyesinde barındırdığı 6 şirket, yaklaşık bini bulan istihdam ve 2 milyar TL ciro hedefiyle giren Batıçim’de üst yönetim yeniden şekillendi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sabit Aydın seçildi. Satışla birlikte Bükey, Günel, Egeli ve Grebene ailelerinin sahip olduğu takriben yüzde 30 A ve B grubu hisse, Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’nin oldu. Sabit Aydın, İzmirli gazetecilerle bir araya gelerek şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“İzmir’in en önemli kuruluşlarından Batıçim’in yüzde 30 hissesini, 95 milyon dolara alarak Çiftay’ın faaliyetlerine Ege Bölgesi’ni eklemenin kıvancını yaşıyoruz. Söz konusu hisse alımı, sadece bir çimento fabrikasına yapılan yatırım değeri taşımıyor. İzmir ve Söke’de iki çimento fabrikası, hidroelektrik santrali ve Aliağa’da liman işletmesi bulunan Batıçim ile yatırımlarımızın gücüne güç kattık.”

Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın, “Tecrübelerimiz, ekonomik gücümüz ve istihdam olanaklarımızla İzmir ve Ege Bölgesi’ne yeni katma değerler sağlamak ve bölgenin refahının yükselmesine katkıda bulunmak için çalışacağız” dedi.