Ekonomi HEPİMİZ FELIX’İZ

HEPİMİZ FELIX’İZ

25.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paragon Entertainment, Felix Baumgartner’dan ilham aldı. “Uzaydan atlayış”ı sokağa indirecek. 6 boyutlu simülasyon yaratılarak, kaska takılacak kamera ve özel bir donanımla uzayın hemen her noktasından “sanal atlayışa” çok az kaldı

HEPİMİZ FELIX’İZ

İngiliz eğlence şirketi ‘Paragon Entertainment ve Bayrampaşa Forum’daki Turkuazoo Akvaryum’un yatırımcısı Global Aquariums’un Yönetim Kurulu Üyesi Mark Taylor, uzaydan atlayarak dünya gündemine oturan Avusturyalı sporcu Felix Baumgartner’dan ilham aldıkları bir eğlence projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Taylor, her isteyenin uzaydan atlamasını sağlayacak projeyle, altı boyutlu bir simülasyon yaratılarak, kaska takılacak kamerayla uzayın hemen her yerinden ‘sanal’ atlayış gerçekleştireceklerini belirtti.
Alışveriş merkezlerine ve özel eğlence parklarına uygulanabilecek ‘uzaydan atlayış’ projesinde, tıpkı uzaydaymış gibi koku, ısı, titreşim, ses ve efektlerle özel bir ortam hazırlanacağını ifade eden Taylor, “Kamera sayesinde tüm atlayış simülasyonu gerçekleştirilecek” dedi.

İkinci Turkuazoo İzmir’e...
Global Aquariums’un Yönetim Kurulu Üyesi Mark Taylor, Bayrampaşa Forum’daki İstanbul Turkuazoo Akvaryum’un kurulmasında büyük katkısı olan isimlerden biri. İkinci Turkuazoo yatırımını İzmir’de yapmak istediklerini söyleyen Taylor, ayrıca Nerf Zone adını taşıyan bir aktiviteyi Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını kaydetti.
Taylor, yeni yatırımlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Nerf Zone, çocuklara yönelik bir kapalı alan aktivitesi. Bir nevi çocuklar için paintball diyebiliriz ama daha güvenli bir aktivite. Ayrıca Türkiye’de uygun lokasyon gösterilirse hem açık hem kapalı su parkı yapmak istiyoruz.”