Ekonomi Hipermarketler Ramazan’a hazır

Hipermarketler Ramazan’a hazır

04.08.2010 - 13:50 | Son Güncellenme:

.

Hipermarketler Ramazan’a hazır

Türkiye’nin pek çok yerinde perakende satış market zincirleri bulunan hipermarketler, geçmiş deneyim ve müşteri talepleri doğrultusunda Ramazan ayının başlamasından günler önce hazırlıklarını tamamladı.
Carrefoursa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Av. Merter Özay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayında da müşterilerine en bol çeşit ve en hesaplı ürünleri sunacaklarını söyledi.
Geleneksel hale gelen Ramazan kolilerinin bu yıl da satışa sunulduğunu ifade eden Özay, şunları kaydetti:
“Ramazan kolileri, müşterilerin en çok ihtiyaç duydukları ürünleri çoklu ve aynı zamanda uygun fiyata temin etmelerini sağlıyor. Ramazan ayına özgü ürünlerin bulunduğu 4 değişik seçenekli, her bütçeye uygun ve tüketicilerin değişik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ramazan kolileri Carrefoursa hipermarketlerinde ve Carrefoursa Ekspres süper marketlerinde yerini aldı.
Ramazan kolilerinin fiyatları 19,90 lira ile 49,90 lira arasında değişiyor. Carrefoursa hipermarketlerinde ve Carrefoursa Ekspres süper marketlerinde ’Klasik Ramazan Kolisi’ 19,90 liradan, ’Carrefour Ramazan Kolisi’ 29,90 liradan, ’Süper Ramazan Kolisi’ 39,90 liradan, ’Mega Ramazan Kolisi’ 49,90 liradan satışa sunuldu.”

Haberin Devamı

ŞARKUTERİ PAKETİNDE GEÇEN SENEDEN DAHA UYGUN FİYATLAR
Hazırlanan Ramazan kolilerinin ürün sayısı ve kalitesine göre rakiplerinden “ekonomik fiyat” yapısı ile ayrıldığını bildiren Özay, şöyle dedi:
“Ramazan kolileri ile Carrefoursa, müşterilerine yüzde 15 ile yüzde 40 arasında fiyat avantajı sağlıyor. Ramazan kolilerinin yanı sıra taze gıda ürünlerini içeren şarküteri paketi de yüzde 20’lik fiyat avantajı ile geçen seneden daha uygun fiyatlarla “Ramazan Şarküteri Paketi” adı altında müşterilere sunulmaktadır.
Şarküteri ’Ramazan Eko Paketi’ 17,50 lira, Şarküteri ’Ramazan Lüks Paketi’ ise 22,50 liradan satılıyor. Ayrıca Ramazan ayının vazgeçilmezi pide ise Carrefoursa hipermarketlerinde geçen seneden daha uygun fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Bu çerçevede Carrefoursa hipermarketleri’nde 0,55 liradan pide satışı yapılacaktır.”

Haberin Devamı

MİGROS’TAN ÜÇ FARKLI KOLİ
Migros da hazırladığı “Bereket”, “Ziyafet” ve “Lezzet” kolileriyle müşterilerinin karşısına çıkıyor.
Ramazana özel toplam 600 bin adet koli hazırlayan Migros, kolilerin sayısını ihtiyaca ve talebe göre artıracak. 10 çeşit üründen oluşan “Bereket kolisi” 14,90 liradan, 18 çeşitten oluşan “Lezzet paketi” 19,90 liradan ve 24 çeşitten oluşan “Ziyafet kolisi” ise 39,90 liradan satılıyor.
Bu arada, Ramazan ayında sevdiklerine ve ihtiyaç sahiplerine Ramazan paketi göndermek isteyen Migros müşterileri için Migros Sanal Market hizmet verecek. Ramazan ayında dileyen müşteriler de Migros, Tansaş, 5M, Şok mağazaları ile sanal marketten, Kızılay’a Ramazan kolisi bağışında bulunabilecekler.
Migros yetkilileri, tüketicinin Ramazan ihtiyacını tam olarak karşılayacak şekilde hazırlanan kolilerin, aynı zamanda bütçe avantajı da sağladığı ifade ederek, kolilerin içinde bulunan ürünlerin tek tek alınması yerine Ramazan kolisi olarak alındığında ortalama yüzde 40 tasarruf sağlandığı belirtiyorlar.

METRO TOPTANCI MARKET, RAMAZAN HEDİYE KARTINI SUNUYORMetro Toptancı Market ise bu yıl Ramazan’da 5 farklı erzak paketi seçeneği sunuyor. Metro Toptancı Market’in “Erzak Paketi-1” 25,99 liradan, “Erzak Paketi-2” 37,99 liradan, “Erzak Paketi 3” 57,99 liradan, “Erzak Paketi 4” 37,99 liradan ve “Erzak Paketi 5 “ise 24,99 liradan satılıyor. Bu 5 farklı erzak paketi seçeneklerinde ürün farklılıkları fiyatları değiştiriyor.
Metro, Ramazan erzak paketlerinin satışı yanında ilk defa bu sene Metro Ramazan Hediye Kart’ını da müşterilerine sunuyor. Metro müşterileri çalışanlarına yapacağı ramazan yardımlarını diledikleri tutarda Metro Ramazan Hediye Kart’larına yükleyebiliyorlar. Ayrıca ayni yardımlar için sağlanan vergi istisnasından da faydalanabiliyorlar.
Metro Ramazan Hediye Kart sahipleri kendi belirledikleri ihtiyaçlarını Metro mağazalarından kartlarının limiti karşılığı kadar ücret ödemeden diledikleri gibi karşılayabiliyorlar.

Haberin Devamı

KİPA’DA RAMAZAN KOLİLERİ 2009 FİYATLARIYLA
Kipa da Ramazan’a müşterilerine en iyi şekilde sunum yapabilmek için hazırlanan hipermarketlerden...
Müşterilerine Ramazan kolileri adı altında “Standart”, “Özel”, “Süper”, “Mega”, “Sahur kahvaltı” ve “Premium” paketlerini geçen yılki fiyatlarla sunan Kipa’nın Ramazan kolileri 9,90 liradan başlıyor.
Kipa ayrıca, geleneksel hale getirdiği “Siz bağışlayın biz dağıtalım” kampanyasını bu yıl da sürdürüyor.
Bağışlar için market girişlerine kurulan Türk Kızılayı stantlarına 8 Eylül’e kadar başvuru yapılabilecek. Bağışlanan koliler Türk Kızılayı görevlilerince barkodlanarak, bu barkod bağışçıya verilecek. Bağışçı ayrıca, kolisinin teslimini takip edebilecek. Elektronik posta ya da cep telefonuna kolisinin bağışlandığı bilgisi Türk Kızılayı tarafından bağışçıya gönderilecek.

Haberin Devamı

DİASA’DAN İKİ FARKLI RAMAZAN KOLİSİ
Diasa da ise bu yıl iki farklı Ramazan kolisi satışa sunuluyor. Dia markalı ürünlerin yer aldığı Diasa Ramazan Menüsünü tercih edip kendi kolisini hazırlayan tüketiciler Diasa menüsü ürünlerini 14,99 liradan, içerisinde “Ülker” ve “Bizim” markalı 18 adet ürünün bulunduğu Ülker Ramazan Kolisi tercih edenler ise bu koliyi 24,90 liradan satın alabiliyor.

Haberin Devamı

REAL’DEN 4 FARKLI SEÇENEK
Real de bu yıl 4 farklı Ramazan paketi ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. Real’in Ramazan erzak paketleri “Erzak 1” paketi 14,90 liradan, “Erzak 2” paketi 21,90 liradan, “Erzak 3” paketi 33,90 liradan ve “Erzak 4” paketi ise 47,90 liradan satışa sunuluyor.