Ekonomi İçerisini gösteren cama onay verilir

İçerisini gösteren cama onay verilir

12.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bakanlığımız AB uyum yasalarına uyum çerçevesinde cam filmi yasağının  kaldırılmasından yanadır. Ama güvenlik söz konusu olunca can güvenliği olunca bir şey diyemiyoruz” dedi. Özlü, şunları kaydetti:

İçerisini gösteren cama  onay verilir

“Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile geçen yıl bir çalışma yaptık. Görüşmelerimizde emniyetimiz ‘cam filmi kalabilir’ dedi. Buna göre bir yönetmelik hazırlayıp yayınladık. Geçiş süreci olarak 26 Ekim 2016’yı belirledik. Bu yıl emniyetimizden bize gelen talepte cam filminin kaldırılması istendi.”

Haberin Devamı

Özlü, “Emniyet Genel Müdürlüğü kaldırılmasında ısrarcılardı. Birkaç örnek de verdiler, Reina saldırısı gibi. Bir terör hadisesi olur 40-50 kişi ölür, teröristler cam filmi olan araçla kaçmıştır. Bunun sorumluluğunu alamayız diye korktuk. Emniyetimizin talebine uyduk” diye konuştu.

Özlü, “Bakanlığımız AB yasalarına uyum çerçevesinde cam filmi yasağının kaldırılmasından yana. Ama güvenlik söz konusu olunca bir şey diyemiyoruz. Olmaz diye bir şey söyleyemiyoruz. İlgili bakanlıklar ve emniyet biraraya gelecek, görüntü almaya engel olmayacak şekilde bir kriter getirilecek, kritere uymayanlar yine yasağa takılacak” dedi.

‘Otoda Dünya ile yarışacağız’

Yerli oto konusunda muhalefetin daha ilk günden, ‘Bu proje tutmaz, havada kalır, dünyanın otomobil markalarıyla yarışamazsınız’ dediğini aktaran Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bunlara cevap vermek bize zül geliyor ama bu nasıl bir özgüvensizliktir, bu nasıl muhalefettir. Kendi tankımızı yapacağız, uydumuzu uzaya göndereceğiz, insansız hava araçlarımızı yapacağız, 3. Boğaz Köprüsünü yapacağız, denizin altından tüp geçit yapacağız, hızlı tren yapacağız dedik, inanmadılar. Hepsini yaptık. Şimdi de yerli otomobilimizi yapacağız. Onlar inanmasa da biz bunu başaracağız. Milletimize söz verdik ve bu sözü yerine getireceğiz. ‘Dünya ile yarışamazsınız’ diyenler görecekler ki dünya ile yarışacağız.”