Ekonomi ‘İlk 10 ekonomiye girme hedefinde kararlıyız’

‘İlk 10 ekonomiye girme hedefinde kararlıyız’

30.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ülke ekonomisinin yapısal özelliklerini dikkate alan bir politika seti oluşturduklarını belirterek, “Küresel ölçekte en büyük ilk 10 ekonomi arasına yükseltmek konusunda kararlıyız” dedi.

‘İlk 10 ekonomiye girme hedefinde kararlıyız’

İzmir İktisat Kongresi’nin açılışında konuşan Bakan Nebati, söz konusu kongrenin ilki gibi Türkiye’ye ışık tutacağını belirterek, “Birliğimizi güçlendirecek. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılmasında yol gösterici olacak. İzmir için büyük olan Türkiye için hedefleri belirleyecek bir merkez konumda olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İzmir İktisat Kongresi’nin ilk oturumu Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahipliğinde ‘Türkiye Yüzyılında Türkiye Ekonomisi’ ana temasıyla toplandı. Ekonomik politikaların ele alındığı ilk oturumda akademi ve iş dünyasının temsilcileri yer aldı.
Oturumda konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, tarımın ülke ekonomisindeki payının artırılması gerektiğini anlatarak, “Teknolojideki büyük dalgayı yakalayabilirsek bu sektörde gerçekten Türkiye Yüzyılı’nı yaşatabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

İktisadi egemenlik

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de, “Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğin iktisadi egemenlik ile güçlendirileceğini vurgular. Cumhuriyetimiz kurulma arifesindeyken düzenlenen İzmir İktisat Kongresi, ülkemizin iktisadi mücadelesinin de simgesi haline gelmiştir” dedi.

Haberin Devamı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, “Bütün dünyada ekonomik model arayışları söz konusu. Bizim bir sıkıntımız var, sanki asgari ücretle çalışma Türkiye’nin bir modeli gibi algılanıyor. İşe girişle sonraki süreçleri ve niteliği ayırmamız lazım. İşverenlerimizle beraber Türkiyenin dünyayla rekabet eden nitelikli üretimi için adım atmamız lazım” diye konuştu

Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu Erkan Güral ise, “Geleceğimizi planlamak için projeleri şimdiden ortaya koymamız gerekir. Katma değer ve istihdamın liderliğinde arkasından gelecek zenginlikler ülkemizin en büyük mirası olacaktır” ifadelerini kullandı. - İZMİR DHA