Ekonomi ‘İlk gözağrımı kapattım, işçiye 27 milyon dolar tazminat ödedim’

‘İlk gözağrımı kapattım, işçiye 27 milyon dolar tazminat ödedim’

17.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, zorlu rekabet ortamında ayakta kalmak için bazı önlemler almak gerektiğini belirterek, "Bu kapsamda ilk göz ağrım olan Gaziantep fabrikamı kapattım. Bu yüzden çıkarılan işçilere 27 milyon dolar tazminat ödedim" dedi.

‘İlk gözağrımı kapattım, işçiye 27 milyon dolar tazminat ödedim’

Gazetecilerin işten çıkarma olaylarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Konukoğlu, tekstil sektöründe Uzakdoğu kaynaklı büyük bir kriz yaşandığını, iplik başta olmak üzere Çin, Hindistan ve Pakistan’dan çok ucuza büyük miktarlarda tekstil ürünleri ithal edildiğini söyledi. Türkiye’de ise işçilik başta olmak üzere maliyetlerin çok yüksek olduğunu, bunun da özellikle emek yoğun sektörleri olumsuz etkilediğini anlatan Konukoğlu şöyle konuştu:
"Türk tekstil sektöründe bu nedenle çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Zorlu rekabet ortamında ayakta kalmak için bazı önlemleri almak gerekiyor. Bu kapsamda ilk göz ağrım olan Gaziantep’i kapadım. Ama Adıyaman OSB’deki fabrikamız halen açık. Bu yüzden de 27 milyon dolar tazminat ödedim. İnsan fabrikasını kapatır mı? Kâr olmazsa ne yapalım?"
Alınacak kararlarla yılın üçüncü çeyreğinde ithalatın zorlaşacağını belirten Konukoğlu, Sanko'nun da tekstilde 100 milyon dolarlık yatırımı sürdürdüğünü, 2011'de devreye alınacak bu tesislerle istihdamın artacağını söyledi.