Ekonomi Illy, ‘kahvenin sırlarını’ öğretiyor

Illy, ‘kahvenin sırlarını’ öğretiyor

07.02.2009 - 00:48 | Son Güncellenme:

10 yıldır Türk pazarında bulunan İtalyan kahveci Illy dünyadaki 14’üncü kahve eğitim merkezi olan “Università del Caffè della Turchia”yı (UDC) İstanbul Alkent’te açtı

Illy, ‘kahvenin sırlarını’ öğretiyor

100 bin dolar yatırım maliyeti olan akademide baristalar, kafe, otel, restoran gibi içecek ve yiyecek sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin yanı sıra kahve tutkunu amatörlere de çeşitli eğitim verilecek. Barista olmanın sırları, duyusal eğitim, teknik bilgi, personel yönetimi, işletme ve finans, kafe görsel düzeni gibi konularda teorik ve uygulamalı dersler program arasında yer alıyor.
UDC Uluslararası Direktörü Moreno Faina, geçen yıl 13 merkezde toplam 11 bin kişinin eğitim aldığını ve Türkiye’de açılan merkezle kahve kültürünün gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Faina, Università del Caffè’nin Türkiye’deki ortağının Whirlpool Mutfak Sanatları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

5 yılda 25 mağaza
Illy’nin Türkiye distribütörü olan Barista Kahvecilik Yönetim Kurulu Başkanı M. Fırat Çelik,
24 kişilik sınıflarda yılda 1500 kişiye eğitim vermeyi amaçladıklarını ifade etti. Çelik, şirketin İstanbul’da “Espressamente Illy” adlı cafe-bar konseptine sahip 2 mağazası olduğunu ve 5 yılda 25 mağaza açmayı planladıklarını belirtti.

300 milyon euro’luk şirket
- 1933 yılında Illy ailesi tarafından kuruldu.
- İlly’nin kahve dışında gıda alanında faaliyet gösteren sekiz şirketi var.
- Grubun toplam cirosu 300 milyon euro.
- Her gün dünyada 6 milyon Illy espresso tüketiliyor.
- Satışların yüzde 52’si ihracattan sağlanıyor.