Ekonomi İmeceMobil yenilendi

İmeceMobil yenilendi

14.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası Grubu’nun iştiraklerinden sürdürülebilir ve verimli tarımsal üretimi destekleyen teknoloji şirketi İmeceMobil, uygulamasını yenilediğini açıkladı.

İmeceMobil yenilendi

Yenilenen İmeceMobil uygulamasında çiftçiler tarla, bahçe ve hayvancılıkla ilgili üretim tesisi bilgilerini kaydederek bu alanların hava tahmin raporlarını 5 farklı kanaldan günlük ve saatlik olarak ücretsiz görüntüleyebiliyor, radar fonksiyonu ile hava hareketlerini haritadan takip edebiliyor. Böylece don, dolu, yağış, fırtına, rüzgâr, sıcaklık gibi anlık hava olayları hakkında önceden yapılan uyarılar çerçevesinde gerekli önlemleri alabiliyor. Çiftçiler artık uygulama üzerinden tarla ve üretim tesisi ile ilgili fotoğraf ve not ekleyip üretim süreçlerine dair adımlarını takip edebiliyor, ayrıca ziraat mühendislerine soru sorup tavsiye alabiliyor.

Haberin Devamı

Tarlaya gitmeye gerek kalmaksızın lokasyona ve ürüne özgü olarak bitki gelişimi, su stresi, azot durumu bilgilere erişebilen uygulamada sulama takvimi ve gübre planlama servisleri de yer alıyor. Çiftçiler, İmece Finans’a giriş yaparak tarım bankacılığı alanında hizmet veren finansal kuruluşların tarım kredilerinin ve tarım kartlarının özelliklerini karşılaştırabiliyor, tarım sigortalarına  başvurabiliyor.

İmeceMobil Genel Müdürü İlker Mehmet Sağlam, “Getirdiğimiz yeniliklerle tarımda teknolojinin etkin kullanımını ve bilginin yayılmasını kolaylaştırmayı, güvenli, sürdürülebilir ve katma değerli üretime destek olmayı hedefliyoruz” dedi.