Ekonomi İnşaatçılardan 15 proje İle Avrupa’ya çıkarma...

İnşaatçılardan 15 proje İle Avrupa’ya çıkarma...

17.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnşaat sektöründe yeni proje sağanağı devam ediyor. Satış mevsimini yaz aylarına da yayan firmalar binlerce konutu görücüye çıkardı. Bu kapsamda Avrupa yakası yeni projelerde önemli bir pay alıyor

İnşaatçılardan 15 proje İle Avrupa’ya çıkarma...

Kentsel dönüşüm, 2B ve mütekabiliyet yasalarının çıkmasıyla birlikte son yılların en hareketli günlerini geçiren gayrimenkul sektörü, 2011yılında Avrupa’da yaşanan krize rağmen ciddi bir büyümeye sahne oldu. 2012’ye de İstanbul’un her yerinde hızla yükselen yeni konut projeleriyle giriş yapan sektör, geçen yıl gerçekleştirdiği büyümeyi bu yıl da sürdürecek gibi görünüyor. Yılbaşından buyana İstanbul’un iki yakasında birden birçok projenin lansmanı yapıldı bile. Yılsonuna kadar ise bunlara yenilerinin eklenmesi bekleniyor. İşte 2012 yılında Avrupa yakasında satışa çıkan konut projeleri...

Referans Bakırköy
Halk GYO ve Kiler Holding iştiraklerinden Biskon Yapı tarafından hayata geçirilen Referans Bakırköy, 256 konut ve 70 dükkândan oluşuyor. Projede 1+0’dan 4+1 farklı konut seçenekleri bulunuyor.

Bizim Evler 5
İhlas Yapı’nın Ispartakule’de gerçekleştirdiği 713 konutluk Bizim Evler 5, 15 Haziran 2014’te teslim edilecek. Stüdyo ve 1+1 dairelerin yer almadığı projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerine yer veriliyor.

Gold Stars Residence
Altun Yapı tarafından Beylikdüzü’nde, hayata geçirilen projede 191 adet daireye yer veriliyor. Projede, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor.

Dumankaya Miks
Dumankaya ve Emlak Konut GYO’nun birlikte Atakent’te yaptığı Dumankaya Miks, 657 daireden oluşuyor. 30 ayda teslim edilecek projede 1+1 ve 2+1 daireler bulunuyor.

Home Aves
Kavi Yapı’nın Güneşli’de inşa ettiği projesi iki blokta 191 daireden oluşuyor. Projede, büyüklükleri 41 ile 172 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri bulunuyor. Projenin 24 ayda teslim edilmesi planlanıyor.

Kavaklı Konaklar
Gül İnşaat’ın Beylikdüzü’ndeki projesinde 276 konut bulunuyor. 2+1, 3+1, 4+1 dairelerin bulunduğu projede 64 mağazadan oluşan alışveriş merkezine de yer veriliyor.

Marmara Evleri 3
Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen projenin inşasını İhlas Yapı üstleniyor. 396 daire ve 38 işyerinden oluşan projede, 3+1 ve 4+1 konut tiplerine yer veriliyor. Projenin teslim tarihi ise Kasım 2013.

Newista Life
Hasoğlu Yapı’nın Başakşehir'de konumlandırdığı projesi, tek blokta 43 daireden oluşuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin yanı sıra 52 adet ticari ünitenin de bulunduğu projede teslimlerin Aralık 2013’te yapılması planlanıyor.

Güneşli Park Gardenya
Gül İnşaat ve Mutlu İnşaat tarafından hayata geçirilen projede, 263 konut yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire seçeneklerine yer verilen projenin teslim tarihi Aralık 2013.

Nispetiye On
Levent’te yükselen proje, ARB İnşaat Ortaklığı tarafından hayata geçiriliyor. 92 konuttan oluşan projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. Projenin teslim tarihi ise Haziran 2013.

Demir Romance
Demir İnşaat’ın, Beylikdüzü’ndeki projesi Demir Romance, toplam 908 konut ve 60 ticari birimden oluşuyor. 2015 yılında tamamlanması planlanan projede, 1+1’den 4,5+2’ye kadar konut seçenekleri bulunuyor.

Samsun Towers
Ersa İnşaat’ın Esenyurt’taki projesinde toplam 1.550 daire bulunuyor. 33 katlı 5 blok olarak tasarlanan projede 13 bin metrekare büyüklüğünde bir alışveriş merkezi de yer alıyor. Projede teslimlerin 2014 yılında yapılması planlanıyor.

Stüdyo 24
Cathay İleri Projeler tarafından Bahçeşehir’de inşa edilen projede yalnızca 1+0 ve 1+1 konutlara yer veriliyor. 500 dairenin yer aldığı projede teslimler Aralık 2013’te başlıyor.

Göktürk Yalınevler
Keleşoğlu İnşaat’ın Kemerburgaz'da hayata geçirdiği projesi 146 daire ve 10 adet ticari birimden oluşuyor. 67 ile 261 metrekare arasında değişen 1+1'den 5+1'e farklı konutların bulunduğu projede, açık yüzme havuzu, fitness center, sauna gibi donatılar bulunuyor.

The İstanbul Residence
Yda Grup ve Kuruluş İnşaat’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği proje Zeytinburnu’nda hayata geçiriliyor. Stüdyo, 1+1 ve 2+1 daire seçeneklerine yer verilen projede kat bahçeli, teraslı konutlar bulunuyor. Projede 11 adet ticari üniteye de yer veriliyor.

Haberin Devamı

İnşaatçılardan 15 proje İle Avrupa’ya çıkarma...

GÜNÜN PROJESİ/GLOW 3

Çekmeköy’de son daİrelere özel sıfır faİz İmkânı

Çekmeköy’de inşa edilen Glow 3’te evler, sahiplerine teslim edildi. Yüzde 50’sinin satışı tamamlanan projeden daire alanlar, evlerine yerleşmeye başladılar. Kalan daireler için ise farklı ödeme koşulları sunuluyor. 218 bin liradan fiyatlarla satışa sunulan daireler için peşin ve banka kredili ödemelerde yüzde 10 indirim yapılıyor. Diğer bir alternatif ise kişiye özel finansman seçeneği. Bunun için firma bünyesinde verilen peşinat tutarına göre 60 aya kadar sıfır faiz ile vadelendirme yapılabiliyor.
Mom Yapı tarafından hayata geçirilen proje 239 daireden oluşuyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı konut tiplerinin bulunduğu projede, yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, iç bahçe çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş parkuru bulunuyor. Dış bahçede, çocuk oyun alanı ve açık fitness alanının yanı sıra basketbol, tenis, voleybol ve futbol gibi spor aktiviteleri için tasarlanmış 2 adet üniversal oyun sahası tasarlanan projede, kapalı alan aktiviteleri için masa tenisi, langırt, PlayStation, bilardo ve hobi alanına yer veriliyor.
Lokasyonu itibariyle birçok ulaşım olanağına da sahip olan proje, Şile Otobanı’na ve ihalesi onaylanan Üsküdar-Alemdağ metro durağına yürüme mesafesinde konumlanıyor.

Haberin Devamı

YAKIN PLAN
YERİ: Çekmeköy
YAPIMCI FİRMA: Mom Yapı
TESLİM TARİHİ: Hemen teslim
KONUT SAYISI: 239
KONUT TİPİ: 1+1 - 4+1 arası
KONUT FİYATLARI: 218.000 TL’den başlıyor

Konut kredileri yeniden artış trendine girdi

Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporu’na göre, faiz oranlarının inmesi ile kredi hacmindeki büyüme
artış gösterdi

Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporuna göre, 2012’nin başında durma noktasına gelen konut kredisi hacmindeki büyüme, mart ayıyla birlikte tekrar artış trendine girdi.
“konutkredisi.com.tr” tarafından konut kredisi talep ve kullandırım verileri analiz edilerek hazırlanan “Konut Kredisi Piyasasına Bakış Raporu”na göre, para politikasındaki olağanüstü sıkılaşmanın hafiflemesi konut kredisi faiz oranlarını az da olsa indirdi ve bankalar arası rekabeti artırdı. Son bir yıldır Merkez Bankası (MB) tarafından uygulanan sıkı para politikasının etkileri 2012 Mart ayına kadar ciddi ölçüde hissedildi. Mart-Mayıs 2012 döneminde ise ekonomik belirsizliklerin azalması sebebiyle kredi faizlerinde kısmi bir iyileşmeye yol açarken, bankalar arası rekabet sebebiyle piyasa faiz oranları yeniden yüzde 1’in altına indi.
Faizlerin düşmesiyle artan alım gücü, talebi daha yüksek fiyatlı konutlara yönlendirdi. Konut kredisine konu taleplerde ortalama konut fiyatı son bir senede yüzde 11 artarak, 130 bin lira seviyelerine ulaştı. Bu artış genel konut fiyatlarındaki senelik artışla paralel gerçekleşti.

Haberin Devamı

40 yaş üstü bireyler krediye yöneliyor
Rapora göre konut kredisi talebinin yaklaşık 4’te 3’ünü 40 yaş ve altındaki bireyler oluştururken, son çeyrek 40 yaş üzerindeki bireylerden alınan talep arttı. 40 yaş üzeri tüketicilerin toplam konut kredisi talebindeki payı artarak, yüzde 26’ya ulaştı. 30 yaş altı tüketicilerin ise daha yüksek yaş gruplarına göre ortalama yüzde 15 daha düşük tutarda kredi talep ettiği görüldü.

Haberin Devamı

‘Alo Kentsel Dönüşüm Hattı’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşlardan kentsel dönüşüm konusunda gelen soruları yanıtlamak üzere “Alo Kentsel Dönüşüm Hattı”nın kurulması için çalışmalara başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetler Genel Müdürlüğü’nde halkla ilişkiler bürosu kurularak, vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili soruları uzmanlar tarafından cevaplanacak.
Afet riski altındaki alanların belirlenmesi, riskli binaların tespiti ve rezerv alanı gibi konularla ilgili bilgiler, sosyal medya aracılığıyla da vatandaşlara anlatılacak. Bakanlık tarafından Facebook ve Twitter üzerinden kentsel dönüşüm sayfaları açılarak dönüşümle ilgili haber ve gelişmeler anında kamuoyuna duyurulacak.
Bakanlık yetkilileri, geniş izleyici kitlesi bulunan dizi filmlerin yapımcı ve senaristleriyle görüşecek. Yapımcı ve senaristlerden, dizilerde depreme dayanıklı evlerin yapılmasının önemini vurgulamaları istenecek.

Haberin Devamı

Ramazan Ayı’na özel % 12’lik indirim sunuyor

Babacan Yapı, Crown serilerinden biri olan ve Bahçeşehir bölgesinde inşa ettiği Crown Deluxe’te Ramazan’a özel indirim yapıyor. Yüzde 12’lik indirimin söz konusu olduğu kampanya kapsamında daire fiyatları 159 bin liradan başlıyor. Ayrıca projede nakit ve banka kredili alımlarda geçerli olacak 40 ay sıfır faizli ödeme imkânı da bulunuyor.
13 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilen projede, dairelerin tavan yüksekliği 2.96 olarak planlanıyor. 44 adet ticari ünitenin de bulunduğu projede dairelerin 35 metrekare teras alanları bulunuyor.

Hangi daire kaç lira?
Tİpİ ALANI FİyatI
1+1 83 159.000
2+1 114 238.000
3+1 180 368.000

Fuaye projesinde sıra ticari birimlere geldi

Maltepe-Süreyyapaşa'da yer alan Fuaye Çarşı'da ön kiralamalar başlıyor. 60 mağazadan oluşan Fuaye Çarşı, 12 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip. Toplam kiralanabilir alanı 7 bin 200 metrekare olan çarşıda yer alacak zincir market markası da dikkat çekiyor.
Yılbaşı itibariyle hizmete girecek çarşıda, geniş bir meydan ve meydanın çevresinde kafeler ve lokantalar yer alıyor. Çarşıda kapalı alanlar ile açık ortak alanlar optimum düzeyde tutuluyor.
Yılmaz İnşaat tarafından gerçekleştirilen Fuaye projesinde, 626 konut, 2013 ortasında teslim edilecek.

Şua inşaat’tan Atakent’te 249 bin liraya daire fırsatı

Şua İnşaat'ın Atakent'te inşa ettiği Elite City’de teslimlere yaklaşıldı. Kaba inşaatın tamamlandığı projede son çalışmalar başladı. Dış cephe kaplamaları ve peyzaj çalışmalarının başladığı projede teslimlere 5 ay kaldı. Peyzaj çalışmaları kapsamında 41 bin 500 bitkinin dikimine başlanan projede 4, 8, 20 ve 30 katlı bloklar yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu projede bahçe kullanımına sahip bahçe katları da bulunuyor.
Dairelerin yüzde 80’inin sahiplerini bulduğu projede, 12-60 ay vadeye yüzde 0,79, 72-120 ay vadeye ise yüzde 0,89 faiz oranlarıyla banka kredisi sağlanıyor.

Hangi daire kaç lira?
Tİpİ BAŞLANGIÇ FİyatI
1+1 249.000
2+1 355.000
3+1 439.000
4+1 899.000

DASK’ın deprem temalı film yarışması sonuçlandı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) “Sallanmaya vakit yok!” temalı 4. Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik yarışmada 105 kısa film yarıştı. Anadolu Üniversitesi’nden Çağatay Özkan “Kırılma” filmiyle birinci, Ege Üniversitesi’nden Atabey Uslu “128 Atış” filmiyle ikinci, On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nden Kamil Hakan Yıldırım “Deniz” filmiyle üçüncü oldu. Yarışmada birinci MacBook Pro ve Sony HXR - MC2000E kamera, ikinci MacBook Pro, üçüncü iMac’le ödüllendirilecek.
DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, “Deprem ve sigorta konusundaki duyarlılığı artırmak için gençlere önemli görevler düşüyor” dedi.