Ekonomi İspanya’da çelik boru üretecek

İspanya’da çelik boru üretecek

05.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin global çelik üreticisi Tosyalı, Avrupa’da giderek artan yeni hidrojen dağıtım ağlarıyla birlikte yükselen talebi karşılamak üzere İspanya’nın önde gelen çelik boru üreticilerinden Baika Steel Tubular System (STS) fabrikasını satın aldı.

İspanya’da çelik boru üretecek

Cezayir, Senegal ve Angola’daki yatırımlarından sonra İspanya’daki bu satın alma ile birlikte global büyümesini sürdüren Tosyalı, yıllık 150 bin ton spiral boru üretim kapasitesine sahip olan STS’de yapacağı yeni yatırımlarla tesisin kapasitesini yılda 240 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Bu satın alma ile yıllık toplam boru üretim kapasitesini 3 milyon tonun üzerine çıkararak Avrupa’nın en büyük çelik boru üreticisi konumunu pekiştirdiklerini belirten Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Önümüzdeki 5 yılda dünyanın en büyük 30 çelik üreticisinden biri olma hedefi doğrultusunda global yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İspanya’da yaptığımız bu satın alma ile bu alanda yükselecek spiral çelik boru talebini karşılamayı amaçlıyoruz. Tesiste yapacağımız yatırımla kapasiteyi artırırken aynı zamanda AB Yeşil Mutabakat ile uyumlu yeşil çelik üretimimizi de güçlendireceğiz” dedi.