Ekonomi İstanbul’da ekmek zammı geri alındı

İstanbul’da ekmek zammı geri alındı

04.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da 250 gram ekmeğin 1 lira 25 kuruşa satılacağını açıkladı. Böylece temmuz ayından bu yana 1 lira 50 kuruştan satılan ekmekte 25 kuruşluk zam geri alınmış oldu.

İstanbul’da ekmek zammı geri alındı

Şahin, Valilikte düzenlenen basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç ve İstanbul Esnaf Odaları Birliği Başkanı Faik Elmas ile birlikte yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Esnaf Odası’na kayıtlı olanlar 2016 yılında belirlenen fiyatlarla satışa devam ediyordu. Aynı şekilde Ticaret Odamız da yaptığı toplantılarla nihai karar olarak Esnaf Odamızla birlikte aynı noktada buluştu. 250 gramlık ekmeğin 125 kuruş, 200 gram olanın da bir lira olması konusunda, uygulama birliğine ulaşmış olduk. Yani İstanbul’da, tekrar edecek olursak, 200 gram ekmek 1 lira, 250 gram ekmek ise 125 kuruştan tüketicilerimize ulaştırılacak” diye konuştu.

Ceza verilecek

Şahin, “Fahiş fiyat uygulayanlar hakkında yasal müeyyideler aksamaksızın uygulanacak” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, “Halk Ekmek Fabrikası olarak günde 2 milyon ekmek çıkarıyoruz. 250 gram ekmeği 75 kuruşa satıyoruz. Ekmek fiyatı yükselirse daha fazla ekmek üretebiliriz” diye konuştu.