Ekonomi İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL - MİLLİYET

31.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL - MİLLİYET

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi, İETT bünyesindeki toplu taşıma ücretlerine yüzde 33 zam yaptı.
İETT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yeni tarifenin yarından itibaren geçerli olacağı bildirildi.
Yeni tarifeye göre, yolcu taşıma bedeli 40 bin, indirimli tarifeye tabi öğretmen, öğrenci, er, hakim, savcı, 60 yaş indirimli yolcu taşıma bedeli de 20 bin lira oldu.
Mavi kart kupon bedeli 2 milyon 700 bin lira, indirimli mavi kart kupon bedeli de 1 milyon 350 bin lira olarak belirlenirken, tünel ve nostaljik tramvay yolcu taşıma ücreti de 20 bin liraya yükseltildi.
Açıklamada, boğaz köprülü geçiş hatları ile ekspres hatlarda çift bilet, çift katlı otobüslerde ise boğaz köprüsü geçişli hatlarda 3 bilet, normal hatlarda da 2 bilet kullanılacağı kaydedildi.
Özel taşımacılık hatlarında Tuzla-İçmeler-Topkapı-Cevizlibağ köprü geçişini içeren yolculuklarda taşıma ücreti 120 bin lira, indirimli taşıma ücreti de 60 bin lira oldu. Kavacık'tan Avrupa ve Asya yönüne yapılacak yolculuklarda 80 bin, indirimli 40 bin lira alınacak. Diğer özel taşımacılık hatlarında da normal tarife uygulanacak.