Ekonomi İstedik vermediler halktan aldık

İstedik vermediler halktan aldık

18.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstedik vermediler halktan aldık

İstedik vermediler halktan aldık

Köytaş Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Çalışkan, 98 Dünya Kupası organizasyonundaki projeleri için bankalardan kredi almak istediğini, ancak bankaların tekstil şirketlerine bakış tarzından dolayı kredi alamadıklarını söyledi. Çalışkan, "Tekstilde kriz yoktur. İhracatta yüzde 25 artış var. Ancak buna rağmen bankalar suni olarak bir kriz yarattılar. Bankalar şirketlerden kedilerini kapatmalarını istediler. Döviz kredilerini Tük Lirası'na çevirerek lira üzerinden faiz alarak şirketleri zora soktular. Biz du bu nedenle bankalardan alamadığımız krediyi, ikincil halka arz yoluyla elde ettik" dedi.
Çalışkan, TSKB'nin yüklenim liderliğinde gerçekleştirilen ikincil halka arza ilginin oluşmasına en önemli etkenin, Warner Brother ve Fransa Dünya Kupası Organizasyonu ile ev tekstili alanında yapmış olduğu anlaşmalardan kaynaklandığını beliritti.
Köytaş, yüzde 30.9'luk bölümünü ikincil halka arz yoluyla 25 yabancı kurumsal yatırımcıya satarak 15.7 milyon dolarlık bir kaynak elde etti. Kaynağın tamamı şirket bünyesinde kalacak ve tevsi yatırımları ile artan işletme sermayesi fonlamasında kullanılacak.