Ekonomi Jeotermale büyük ilgi

Jeotermale büyük ilgi

14.10.2008 - 18:01 | Son Güncellenme:

.

Jeotermale büyük ilgi

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne (MTA) ait 6 jeotermal sahası için açılan ihaleye 100’ün üzerinde teklif geldi.
Jeotermal enerji sahalarının özel sektöre devrine ilişkin ihale programı çerçevesinde Aydın ve Manisa’daki 6 jeotermal sahasının ihalesi için son teklifler bugün itibariyle alındı.
Edinilen bilgiye göre, söz konusu sahalara ilişkin 100’ün üzerinde teklif verildi.
Kapalı zarfla alınan teklifler, ihale komisyonunun inceleme ve değerlendirmesinden sonra açıklanacak. Komisyonun gerek görmesi halinde ihale açık artırmayla da tamamlanabilecek.
İhaleye çıkılan sahalarda, yılda 100 milyon kWh saat elektrik üretilmesi ve yaklaşık 330 bin konutun ihtiyacının karşılanması planlanıyor. 30 yıllığına devredilecek olan alanlara, 10’ar yıl süreyle uzatma olanağı da tanınıyor.

İHALEYE ÇIKILAN SAHALAR
MTA Genel Müdürlüğünün ihale konusu jeotermal sahalarının dördü Aydın ilinde bulunurken, iki saha da Manisa ili sınırları içinde yer alıyor.
Aydın-Merkez Köşke-Umutlu-Serçeköy, Aydın-Sultanhisar-Atça, Aydın-Germencik-Bozköy-Çamur, Aydın-Sultanhisar’ın yanı sıra Manisa ili sınırları içinde yer alan Salihli-Caferbeyli ile Manisa-Alaşehir-Kavaklıdere sahaları da MTA Genel Müdürlüğünün bu program kapsamında ihale edeceği jeotermal sahları içinde bulunuyor.
Geçici teminat tutarları 300 bin ile 550 bin dolar arasında değişen 6 jeotermal alanına yönelik ihale programının bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Yazarlar