Ekonomi Karıncalara bilgisayar laboratuvarı

Karıncalara bilgisayar laboratuvarı

04.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karıncalara bilgisayar laboratuvarı

Karıncalara bilgisayar laboratuvarı

İSTANBUL Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencileri, Fakülte Dekanlığı'nın girişimleri ve çeşitli sanayi kuruluşlarının katkıları sonucunda ilk bilgisayar laboratuvarına kavuştular. Dün törenle hizmete açılan ve toplam 50 Pentium 100 bilgisayar kapasitesi bulunan laboratuvar 100 bin dolara maloldu. Üniversite yetkilileri, devletten destek alınmadan oluşturdukları laboratuvarın başına birisini atayabilmek için mevcut kadrolarını kullanmalarına izin verilmesini istediler.
İktisat Fakültesi Dekanı Esfender Korkmaz, üniversitelerin tüm dünyada sadece eğitim kurumu olmaktan çıktığını, ekonomiye, sanayiye bilgi aktarımı yapan bir kurum haline geldiğini söyledi. Korkmaz, üniversite öğretim üyelerinin özel sektörler ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'ni siyasi çelişkilerinin üniversite öğretimini de zora soktuğunu anlatan Korkmaz şöyle konuştu; "Derslerde bir iktisadi olay olarak faizi anlatıyoruz. Devlet'in bakanı faiz haramdır diye demeç veriyor" dedi.

Fakültenin bilgisayar laboratuvarında bir konferans veren Milliyet Ekonomi Servisi Yönetmeni Dr. Şeref Oğuz, İnternet'in sermaye birikimini sağlayamamış ülkeler için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Oğuz, yazılım ve donanım üretiminden yılda 1,7 milyar dolar kazanan Vietnam örneğinde olduğu gibi Türkiye'nin de siber ekonominin fırsatlarını kaçırmaması gerektiğine dikkat çekti.
Oğuz, bilgi çağında ülkelerin zenginliklerinin Gayri Safi Milli Hasıla kriteriyle değerlendirilmediğini, bilgi üretimiyle ölçüldüğünü sözlerine ekledi.

Yazarlar