Ekonomi Kart, şifre ve koda KDV ayarı getirildi

Kart, şifre ve koda KDV ayarı getirildi

19.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kart, şifre ve koda KDV ayarı getirildi

Tebliğle sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodlara ilişkin KDV uygulamalarının esasları tespit edildi.

Haberin Devamı

Buna göre tebliğe konu olan aktivasyon kodu, e-pin kodu, oyun kodu, dijital ürün kodu, hediye kartı / çeki gibi kart, şifre ve kodlar sanal ortamda bilgisayar programı, oyun, uygulama, müzik, yayın ve eğlence gibi ürün ve hizmetlerin temininde ya da sanal veya fiziki mağazada güvenli alışverişte kullanılabiliyor. Tebliğe göre, söz konusu kart, şifre ve kodların yurt dışından ithali veya Türkiye’de satışı KDV’ye tabi olacak.

Bavul ticareti de var

Öte yandan tebliğle ‘bavul ticareti’nde istisna tutarı 10 bin liraya yükseltildi. Buna göre Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan satışlarda ve Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlarda istisna uygulanacak asgari tutar 2 bin liradan 10 bin liraya yükseltildi. Tebliğle, uluslararası taşımacılıkta, taşımacılık yürütenlerin yetki belgesine sahip olması ve araçlarının bu yetki belgesine kaydedilmesine ilişkin de düzenleme yapıldı. Mükelleflerin vergi istisnasından yararlanabilmesi için taşımacılık faaliyetini yaptıkları dönemde uluslararası taşımacılık faaliyetinin yürütülmesine ilişkin ilgili mevzuat gereğince kendileri adına düzenlenmiş geçerli yetki belgesine sahip olması zorunlu. Tebliğler, 1 Şubat’ta yürürlüğe giriyor.