Ekonomi Kasanın başına ‘Ergin’ oturdu!

Kasanın başına ‘Ergin’ oturdu!

04.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Carrefoursa’da yaşanan bayrak değişimi sonrasında Mehmet Nane, genel müdürlüğü Ziya Hakan Ergin’e devretti. Nane, 18 yıldır Sabancı Grubu’ndaydı. Ergin, sektörün çok deneyimli ve duayen isimlerinden biri

Kasanın başına ‘Ergin’ oturdu

Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden olan Carrefoursa’nın tepesinde değişim yaşanıyor. 2.5 yıldır genel müdürlük görevini yürüten Mehmet Nane, bayrağı Ziya Hakan Ergin’e devretti.

Haberin Devamı

Nane, perakende sektörünün başarılı ve duayen isimlerinden biri... Sabancı Grubu’nda tam 18 yıldır görev yapıyordu. İş hayatına 1988’de Emlak Bankası’nda memur olarak başladı. 1993’te Demirbank ve Demir Yatırım’da müdür, 1997’de Sabancı Holding Planlama ve İş Geliştirme Dairesi’nde daire başkan yardımcısı, 2002’de Sabancı Holding Perakende Grup Başkanlığı’nda direktör ve 2004’te Sabancı Holding’de genel sekreter olarak çalıştı.


18 yıl çalıştı

Teknosa’da 2000- 2005 yılları arasında yönetim kurulu başkan yardımcısı, 2005-2013 tarihlerinde arasında Teknosa genel müdürü olarak görev yaptı. 25 Temmuz 2013’ten itibaren de Carrefoursa’da genel müdürlüğü yürütüyordu.

Nane, 1984 yılında Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdi. Öğrenimine Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde devam etti. Ardından da İskoçya Heriot-Watt University Uluslararası Bankacılık ve Finans bölümünde yüksek lisans yaptı.

Haberin Devamı

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği’nin (AMPD) başkanlığını da yürütüyor. Nane, market çalışanlarına yazdığı mesajda şunları söyledi: “Bugüne kadarki yolculuğunda değişim ve yenilik Carrefoursa’nın değişmez düsturlarından oldu. Bu sayede daha güçlü, daha büyük bir aile olduk. Şimdi Carrefoursa olarak yine bir değişim süreci daha yaşıyoruz. 8 Şubat tarihi itibarıyla görevimden ayrılıyor ve bayrağı benden sonraki yönetime devrediyorum. 2.5 yıllık süreçte sevgi ve saygı üzerine kurduğumuz sağlam ilişkinin yeni yönetim döneminde de devam edeceğine yürekten inanıyorum.”


Bayrak değişimi

Carrefoursa’daki yönetim değişikliğiyle ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, şu açıklamayı yaptı:

“Mehmet Nane ve yönetim ekibi 2013 yılında koyduğumuz büyüme hedefine planlanandan erken ulaştı. Carrefoursa üç yıl önce vadettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdi. Bu sürede Carrefoursa markası canlandı, müşterisinin yeniden kalbini kazandı. Mehmet Nane’yi gösterdiği üstün liderlikten dolayı yönetim kurulumuz adına kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Sabancı Holding’de 18 yılını dolduran ve son 12 yıldır beraber çalıştığım değerli arkadaşım, gelinen bu noktada kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmak için benden izin istedi. Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi Mehmet Nane, Carrefoursa bayrağını sektörün kendisi gibi saygın isimlerinden Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Mehmet Nane’ye bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum. Hakan Ergin’in bayrağı daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Tekliflere açığım’
Mehmet Nane, bundan sonraki planlarıyla ilgili, “Profesyonel hayata devam edeceğim. Carrefoursa’ya 3 yıllık planla gelmiştim ve plan yapılırken Haluk Bey’den süre sonunda affımı rica etmiştim. Yeni bir ufka yelken açmak istedim. Şu anda dinleneceğim ama tekliflere de açık olacağım” dedi.
Duayen bir isim
Ergin, Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu. Profilo/Bosch’da kısa bir tecrübeden sonra Eczacıbaşı Holding’e katıldı. 1995’de Metro Cash&Carry Türkiye ekibine katılarak 1996-2011 yılları arasında Metro C&C Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
2011 yılında g2m CEO’luğu ve Electroworld Türkiye yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten Ergin, 2012’den bugüne Carrefoursa’da bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.