Ekonomi Kervan Gıda Polonyalı şirketi aldı

Kervan Gıda Polonyalı şirketi aldı

07.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kervan Gıda, Polonya’nın önde gelen yumuşak şeker üreticilerinden ZPC Otmuchów ve iştiraki PWC Odra’nın çoğunluk hissesini satın almak için imza attı.

Kervan Gıda Polonyalı şirketi aldı

 

85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Gıda, halka arz sonrası açıkladığı global büyüme hedefleri kapsamında ilk adımını attı.

Haberin Devamı

Satın alma sürecini değerlendiren Kervan Gıda Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Oğuz Ay, şunları söyledi:

“Coğrafi riski dağıtmak ve Avrupa modern kanalındaki Bebeto markamızın konumunu güçlendirmek amacıyla yapılan araştırmalarımız nihai sonuca ulaştı. Polonya’nın değerli kurumları ZPC Otmuchów ve ZPC Otmuchów’un iştiraki PWC Odra’nın çoğunluk hisselerinin alımına yönelik bir Hisse Satın Alma Sözleşmesi imzaladık."

ZPC Otmuchów’un ana hissedarı konumuna geleceklerini belirten Kervan Gıda Mali İşler Direktörü Adem Demir de, “Polonya menşeili yatırım fonu Warsaw Equity Management’ın ZPC Otmuchów’daki (WSE:OTM) yüzde 64.36 ile yüzde 65.29 arasındaki hissesini ve ZPC Otmuchów’un iştiraki PWC Odra’daki yüzde 26.95’lik hissesini satın almak üzere hisse devir sözleşmesi imzaladık. ZPC Otmuchów hisselerini 23.5 milyon euro yüzde 100 şirket değeri üzerinden satın alacağız. PWC Odra’nın ise yüzde 26.95’lik hisse alımını 3.8 milyon euro hisse değeri üzerinden gerçekleştireceğiz” dedi.