Ekonomi "Kıbrıs sorununu politika değil ekonomi çözer"

"Kıbrıs sorununu politika değil ekonomi çözer"

02.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Kıbrıs sorununu politika değil ekonomi çözer"

Kıbrıs sorununu politika değil ekonomi çözer

AKDENİZ'in küçük ada ülkesi Malta'nın Cumhurbaşkanı Mifsud Bonnici, Kıbrıs sorununun çözümünde yardım istendiği takdirde buna hazır olduğunu açıkladı. Kıbrıs'ta iki toplum liderlerinin "birlikte çalışıp birlikte para kazanmak" prensibiyle hareket etmeleri halinde sorunların daha kolay çözüme kavuşturulacağını düşündüğünü belirten Bonnici, turizm ve ticaretin bu alanda "lokomotif sektörler" olabileceğini ifade etti.
Malta'da düzenlenen "Türk Haftası" nedeniyle Devlet Bakanı Işılay Saygın ve beraberindeki heyeti kabulü sırasında Milliyet'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Bonnici, Türkiye ve Kıbrıs'la ilgili görüşlerini anlattı.
"Biz de bir ada ülkesiyiz. Kıbrıs'ın durumunu başka ülkelerden daha iyi anlayabiliriz" diyen Bonnici, şu tavsiyelerde bulundu:
"Benim şahsi görüşüm, Kıbrıs'ta iki toplumu yönetenler, sorunların çözümünde biraz hatalı davranıyorlar. Oysa, olaya birlikte çalışıp birlikte daha çok para kazanarak refaha ulaşmak biçiminde yaklaşırlarsa engeller çok daha kolay aşılır. Örneğin, ellerinde turizm gibi eşsiz bir potansiyel var. Ayrıca çeşitli alanlarda ticaret yoluyla da çok para kazanabilirler. Sorunları, ekonomik açıdan ele alırlarsa politik tehditlerin o kadar da etkili olmadığını görürler."
Bonnici, ayrıca davet edildiği ve kendisine de görev verildiği takdirde Türkiye'yi ziyaret edebileceğini de açıkladı.