Ekonomi Kıbrıs’ta tam 9 ay Deniz, Kum, Güneş

Kıbrıs’ta tam 9 ay Deniz, Kum, Güneş

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Akdeniz turizmini iyi bir yıl bekliyor. Türkiye’nin Akdeniz kıyılarında turizm rekora doğru koşarken Doğu Akdeniz’in tam ortasında yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi ve gastronomisiyle tam bir cazibe merkezi.

Kıbrıs’ta tam 9 ay Deniz, Kum, Güneş

KKTC bu yılın ilk 6 ayında 800 bine yakın turist çekmiş durumda. Girne’deki Elexus Hotel’in Genel Müdürü İsmail Tirali, “Turizm açısından Kıbrıs, hem Akdeniz’deki konumu hem de ikliminden dolayı çok stratejik bir bölge. 9 ay boyunca deniz, kum ve güneş tatili yapma imkânınızın olması bu adanın sadece yazın değil kışın da ideal bir tatil lokasyonu olmasını sağlıyor” diyor.

Haberin Devamı

Kıbrıs’ta tam 9 ay Deniz, Kum, Güneş

Aile turizmi imkanı

Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel olarak gastronomi alanında zenginliklerle dolu olduğuna dikkati çeken Tirali şunları söylüyor:

“Buraya gelen yerli ve yabancı turistlerimiz bir eğlence tatilinin yanı sıra Kıbrıs’ın tarihi mirasını da keşfetmeye başladı. Kıbrıs’ın tarihi güzelliklerini, doğal hayatını ve kültürünü daha çok öne çıkartmamız gerekiyor. Ayrıca, adamızın yüzde 8’ini kapsayan yatak kapasitesine sahip olmamızdan dolayı kongre turizmine de değer katmaktayız.

Kıbrıs’ta kış sezonunda dahi kongre turizmi her sene ivme kazanarak ilerlemeye devam ediyor. Hiç şüphesiz ki adamızda aile turizmi de büyük bir önem taşıyor.”

2015 yılından beri faaliyet gösteren Elexus Hotel, 72’si süit olmak üzere 650 odaya sahip. 1.5 kilometrelik sahil şeridine sahip bir koyda yer alan otelde üzerinde güneşlenme ve eğlenme imkanı sunan 3200 metrekarelik bir iskele var. 4330 metrekarelik havuz alanı da bulunan Elexus Hotel 24 adet su kaydırağı ile bölgenin en büyük aquaparkına da sahip. 

Haberin Devamı

İsmail Tirali, Kıbrıs’ın tarihi ile de giderek öne çıktığını ve mutfağıyla da hem yerli, hem de yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini söylüyor.