Ekonomi Koç, Erdoğan'a verdiği sözü tuttu

Koç, Erdoğan'a verdiği sözü tuttu

11.10.2011 - 16:36 | Son Güncellenme:

Türk Traktör 7 bölgeden 7 çiftçiye, hediye traktörlerini teslim etti.

Koç, Erdoğana verdiği sözü tuttu

Türk Traktör 7 bölgeden 7 çiftçiye, hediye traktörlerini teslim etti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Her 100 bin traktöre bir hediye" talebi yerine getirdiklerini vurguladı.

Türk Traktör’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Koç Holding ve CNH ortaklığı ile tarımına hizmet veren Türk Traktör, düzenlenen teslimat töreninde 7 bölgeden 7 çiftçiye, hediye traktörlerini teslim etti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta’nın ev sahipliğinde, Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İzmir, Muş ve Tokat’ta çalışan çiftçiler, traktörlerini Mustafa V. Koç’tan, Ankara Türk Traktör fabrikasında düzenlenen törenle aldılar.

"SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"

Haberin Devamı

Mustafa V. Koç, Türk Traktör’ün 600 bininci traktörünün banttan indirilme töreninde Başbakan Erdoğan’a verdikleri sözü yerine getirdiklerini vurgulayarak, 7 bölgeden 7 çiftçiye hediye traktör kazandırdıklarını belirtti. Koç üretim, hasıla ve istihdam açısından Türkiye’deki tarım sektörünün ekonomik ve stratejik açıdan önemine dikkat çekerek, "Türk Traktör, 57 yılı aşkın süredir Türk tarımı ve çiftçisine hizmet ediyor. Türk çiftçisi her gün daha iyiyi daha verimli üretmeye çalışırken Türk Traktör de teknolojik gelişme ve imkanları kullanarak çiftçimize en iyiyi sunuyor" dedi.

MESLEK LİSESİ MEMLEKET PROJESİ’NE DE DESTEK

Açıklamada, Koç Holding ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Meslek Lisesi Memleket Meselesi(MLMM) projesine Türk Traktör’ün, "Tarım Makineleri Laboratuarları"yla destek verdiği belirtildi. Açıklamada, proje kapsamında okul işletme eşleşme modelinden hareketle geliştirilen iş birliği yönünde "Türk Traktör Tarım Makineleri Laboratuvarları"nın Ankara Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şanlıurfa Akçakale GAP Tarım Meslek Lisesi, Amasya Gökhöyük Tarım Meslek Lisesi ve Bursa Osmangazi Ziraat Teknik Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nde, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı dahilinde kurulmasının planlandığı kaydedildi. Açıklamada, "Proje ile meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin, uygulamalı eğitim görmeleri ve edindikleri bilgileri en doğru şekilde, deneyimleyerek benimsemeleri planlanıyor. Türk Traktör, laboratuvarların çiftçilerin de kullanımına açık olmasını sağlayarak çiftçilerin; mesleki bilgilerini uygulamalı yöntemlerle pekiştirmelerine ve tarım ekipmanlarını en etkili şekilde kullanabilmelerine olanak tanıyacak. Bu sayede tarım makinelerinden oluşan iş kazalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor" ifadeleri kullanıldı.