Ekonomi Latin Amerika’da hem yeşerdi, hem buz kesti

Latin Amerika’da hem yeşerdi, hem buz kesti

23.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li içecek devi Coca - Cola, markasıyla özdeşleşen kırmızı logosunu Arjantin’de piyasaya sürdüğü doğal tatlandırıcılı ve çevreci ambalajlı kola için yeşile çevirdi.

Latin Amerika’da hem yeşerdi, hem buz kesti

Daha önce etiketlerinde kırmızının yanı sıra gri ve siyah da kullanan Coca - Cola yeşil etiket ve kapakla şaşırttı. Coca - Cola Kolombiya’da ise deneme amaçlı olarak tamamen buzdan yapılan şişelerde kola satmaya başladı.

Kafein ve kalori düştü
Coca - Cola Latin Amerika’da iki ilginç hamle yaptı. Arjantin’de Coca - Cola Life adlı kafeini azaltılmış ve şekersiz kola yeşil etiket ve yeşil kapakla satışa çıkarılırken, şişenin de tamamen geri dönüştürülebilir olduğu belirtildi. Paraguay’da yetişen Stevia adlı bitkiden elde edilen doğal tatlandırıcıların kullanıldığı Coca Cola Life, 108 kalorilik enerji değeriyle 205 kalorilik klasik Coca Cola ve 0 kalorilik Coca Cola Light arasında bir alternatif sunacak.
1887’den beri tarifinde büyük değişikler yapmayan ve 1920’de kullanmaya başladığı kırmızı logosu ile bilinen şirket, Coca Cola Life’da çarpıcı bir değişiklik yaparak yeşil logo kullandı. Ürünün diğer ülkelerde piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu.

Haberin Devamı

Latin Amerika’da hem yeşerdi, hem buz kesti

Coca - Cola’nın yeşil ürünlerini zaman içinde tüm dünyaya yayması bekleniyor. Buzdan şişeler ise şimdilik sadece Kolombiya’da kullanılıyor. Buz şişelerle ilgili bir hijyen tartışması var.

Kumsalda eriyen şişe
Coca - Cola Kolombiya’da plajlara yönelik Botello de Hielo (Buzdan Şişe) adı altında yeni bir ambalaj denemesi başlattı. Buz şişeler silikon bir kalıpta suyun -13 derecede dondurulmasıyla elde ediliyor. İçine kola doldurulan şişelerin üzerine ele yapışmasın diye logonun bulunduğu plastik bir bant geçiriliyor. Bitince eriyen şişeler en çevreci ambalaj olarak kabul ediliyor.
Daily Mail gazetesi buz şişeli kolalardan Kolombiya kumsallarında saatte 265 tane satıldığını ancak şişelerle ilgili hijyen ve enerji sarfiyatı tartışmalarının da başladığını belirtti. Buna göre buz şişelerin erimemesi için nakliye sırasında çok enerji harcanıyor ve buz şişenin kire ve mikroba karşı cam şişe kadar koruyucu olmadığı belirtiliyor.

Yazarlar