Ekonomi Lufthansa yılın ilk dokuz aylık bölümünü kârla kapattı

Lufthansa yılın ilk dokuz aylık bölümünü kârla kapattı

09.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Deutsche Lufthansa Şirketler Grubu yılın ilk 9 ayında 984 milyon euro’luk işletme kârı sağladı. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 101 milyon euro’luk bir gerilemeye denk geliyor. Lufthansa’dan yapılan açıklamada grubun net kârının 551 milyon euro olduğu belirtilerek şöyle denildi:

Lufthansa yılın ilk dokuz aylık bölümünü kârla kapattı

“Bir önceki yılın kârı 1.6 milyar euro olmuştu. Ancak Thomas Cook hisselerinin satışından elde edilen 503 milyon euro ve WAM Acquisition S.A tarafından geri alınan hisselerden elde edilen 82 milyon euro da bu rakamın içinde bulunuyordu.”
Deutsche Lufthansa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Mayrhuber şu açıklamayı yaptı:
“Finans piyasalarındaki krize dayalı olarak ortaya çıkan baskılar ve makroekonomik durum dikkate alındığında bunun saygı duyulacak bir sonuç olduğunu görüyoruz. Ekonomik kriz dönemlerinde elbette tüm dikkatimizi bu başarıyı güvence altına alma üzerinde yoğunlaştırıyoruz. Esnek olmaya ve değişen koşullara uyum sağlamaya gayret ediyor ve talebe göre hareket ediyoruz. Bunların yanısıra verimliliğimizi artırmak, yakıt tüketimini azaltmaya yönelik önlemler almak ve harici giderlerimizi kısıtlamak için çalışıyoruz.”