Ekonomi Markalı konutta yatırıma devam

Markalı konutta yatırıma devam

25.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektöründeki 22’nci yılını 30 projeyle tamamlayan Babacan Yapı, gelecek 2 yılda toplam 10 projeden oluşan 20 milyar TL’lik yeni yatırım için kolları sıvadı.

Markalı konutta yatırıma devam

Markalı konut sektörünün şirketlerinden Babacan Yapı, 2024’ü ‘yatırım ve atılım yılı’ olarak ilan etti. Sektörde 22’nci yılını 30 projeyle tamamlayan Babacan Yapı, gelecek iki yılda toplam 10 projeden oluşan 20 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Babacan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, yatırım planlarını, “2 yılda 10 farklı projeyle, toplamda 20 milyar TL’lik yatırım” şeklinde açıkladı. Tasarım, mimari, güvenlik ve konforun yanı sıra arazi geliştirme yöntemleriyle de sektörde fark yaratmayı hedeflediklerini belirten Babacan, “Sektördeki geleneksel yaklaşımları aşarak, gayrimenkulde bir inovasyon dönemini başlatıyoruz. Bu yenilikçi yaklaşım, gayrimenkul sektöründe standartları yeniden belirleyerek, herkes için daha fazla fırsat ve olanak sunacak” diye konuştu.

Beş proje başlıyor

Markalı konut sektöründe finansal yeterliliği yüksek ve öz sermayesi güçlü şirketlerin daha fazla öne çıkacağı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Babacan, şöyle devam etti: “Arazi geliştirme bizim en önemli alanımız. Kendi arazilerimiz üzerinde geliştireceğimiz projelerle birlikte önümüzdeki 2 yılı ‘yatırım dönemi’ olarak ilan ettik. Bu dönemde 10 projeye toplamda 20 milyar TL yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bazılarının proje çalışmaları ve ruhsatlandırma işlemleri tamamlandı, bir kısmının ise devam ediyor.” Söz konusu 10 projeden 5 tanesi için düğmeye bastıklarını söyleyen Babacan, “Şirketimizin yeni başlayacağı projeler, Gaziosmanpaşa Küçükköy, Gayrettepe, Halkalı, Başakşehir ve Tuzla’da yer alıyor. Sonraki planlamada ise yine arsaları bize ait olan 4 tanesi İstanbul ve 1 tanesi de Gaziantep’te olmak üzere 5 yeni proje eklenecek” dedi.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, Babacan Yapı’nın inşasını sürdürdüğü Beylikdüzü’nde yaklaşık 850 üniteye sahip, konut ve AVM olarak tasarlanan projesi Babacan Central ile Babacan Gardenia Bahçelievler ve Gaziantep’te yer alan projeleri yaklaşık 8 milyar TL yatırım değerine sahip. Babacan, “Babacan Central projemiz 6 milyar TL yatırım değerine sahip. Projemizde devam eden kampanyamızda şirket bünyesinde 60 aya kadar vade yapıyoruz” dedi. Babacan, kendi öz sermayeleri ve finansal yeterlilikleriyle herkesin konut sahibi olma ihtiyacını karşılayacak yenilikçi bir konut sahibi olabilme modeli üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Halka arza hazırlanıyor

Babacan Yapı’nın hedeflerinin arasında bir GYO şirketine dönüşmek olduğunu söyleyen İbrahim Babacan, “Hemen ardından da halka açılmayı planlıyoruz. Zaten ilk günden bu yana halka açık firma mantığı ve kurumsallığında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Halka arzla birlikte, bunu tescillemeyi hedefliyoruz” dedi.