Ekonomi MARMARİS’TE BAŞKANLAR İÇİN ÖZEL MALİKANELER YAPACAK

MARMARİS’TE BAŞKANLAR İÇİN ÖZEL MALİKANELER YAPACAK

18.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul ve Ankara’da yeni projeleri satışa sunmaya hazırlanan Sinpaş GYO, asıl dev projeyi Marmaris’te yapacak. 170 dönüm arsada 600 rezidans, 2 otel ve 48 malikane yapmayı planlayan firma villaları devlet başkanlarına satacak

MARMARİS’TE BAŞKANLAR İÇİN ÖZEL MALİKANELER YAPACAK

İstanbul’da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010, Bursa’da Bursa Modern, Ankara’da İncek Life olmak üzere satışı süren 5 projenin yanı sıra, Ankara ve İstanbul’da yeni projeleri satışa sunmaya hazırlanan Sinpaş GYO, sessiz sedasız Marmaris’teki proje için çalışıyor.

Haberin Devamı

Özellikle temalı konut projeleriyle gayrimenkulde farklı bir çağ başlatan Sinpaş GYO, bu projesinde devlet başkanlarını hedefliyor. Yabancıya konut satışının sınırlarının genişletilmesiyle birlikte projede hedefi yükselten Sinpaş, uluslararası arenada çok konuşulacak proje için yoğun bir mesai harcıyor.

Arsayı 2008’de satın aldı
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Marmaris için planladıkları projenin Türkiye’de benzerinin olmadığını vurgulayarak, 2008 yılında satın aldıkları arsada villa, rezidans, otel ve marinadan oluşan bir proje yapacaklarını söyledi.
Çelik, projenin en önemli özelliğinin 600 metrekarelik malikaneler olacağını vurgulayarak, “Burası çok özel bir arazi. Bir dağ üzerine kurulu ve birbirinden bağımsız yaşam alanları yapmaya müsait. Biz de arazinin bir bölümüne özel olarak tasarlanmış 48 malikane yapacağız. Bunların yarısını da devlet başkanlarına satacağız. Buraya denizden gelenler limana yatlarını bağlayıp evlerine çıkacak” dedi. Malikanelerin hepsinin bir geminin güvertesi gibi planlanan terasa sahip olacağını ifade eden Çelik, burada yaşayanlara çok üst düzey hizmet vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Otelden rezidansa hizmet
Çelik, deniz kıyısında 3 ayrı kumsala sahip olan projede ayrıca 600 adet rezidans yapacaklarını belirterek, burada de otel konforunda yaşam sunacaklarını anlattı. Rezidansların bu hizmetleri proje bünyesindeki otellerden alacağını vurgulayan Çelik, “Projede ayrıca 2 tane otel olacak. Bunlardan biri için Rixos Gurubu ile anlaştık. Diğer otel ise sağlık temalı olacak. Buraya gelenler istedikleri tüm hizmetleri alabilecek” diye konuştu. 2300 metre koşu ve yürüyüş parkuru, 26 bin metrekare gölet, site içi su ulaşımı, açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis kompleksi, spor kompleksi ile sağlıklı bir yaşam üssü sunan projede dinlenme ve güneşlenme terasları da yer alıyor.

Arsa üzerinde proje çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Çelik, “Uzun süredir proje üzerine çalışıyoruz. Ama sona geldik. Ruhsatı aldıktan sonra 2013 Mart ayıda satışa çıkmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bursa’nın en büyüğü
Çelik, Bursa’nın en büyük konut projesi olan Bursa Modern’in de 26 bin metrekarelik gölet ve kenarında yalılar, köşkler, göl ve doğa manzaralı kuleler ve rezidanslardan oluştuğunu belirterek, yeni etabı satışa sunmak için hazırlandıklarını söyledi. 8 ayrı yaşam alternatifi sunulan projenin Bursa kent meydanına 10 dakika mesafede yer aldığını anlatan Çelik, “Ottomanors ve İpek Yolu olmak üzere iki mahalleden oluşan Bursa Modern, bugüne kadar Bursa’da gerçekleştirilmiş en büyük konut projesidir” dedi. Çelik, proje bünyesinde Bahçeşehir Koleji’nin de açıldığını belirterek, yaptıkları anlaşmaya göre inşa ettikleri projelerde Bahçeşehir Koleji’ne de yer verdiklerini dile getirdi.

2300 metre koşu ve yürüyüş parkuru, 26 bin metrekare gölet, site içi su ulaşımı, açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis kompleksi, spor kompleksi dinlenme ve güneşlenme terasları da yer alıyor.

Vatandaşın bankadaki kuyruk çilesi sona eriyor

Tapu’da takbis uygulamasından sonra yeni projeler gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın bankadaki kuyruk çilesine son vermeyi hedefliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar e-tahsilât projesi ile tapuda yeni bir dönemin daha başladığını açıkladı. Projeye göre, tapu müdürlüklerine ilişkin tahsilat işlemleri online olarak gerçekleştirilecek. Herhangi bir dekonta gerek duyulmaksızın tahsilât işlemleri elektronik ortamda banka hesabından EFT, Görüntülü İşlem Merkezi, ATM aracılığıyla anında gerçekleştirilebilecek. Bu kapsamda Tapu kadastro Genel Müdürlüğü Ziraat Bankası ile gerekli görüşmeleri yaptı ve protokoller imzalandı. Vatandaş artık tapu ile ilgili ödemelerini istediği şekilde yapabilecek.

Haberin Devamı

Bakan Erdoğan Bayraktar; “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Ziraat Bankası ile bir protokol imzaladı. Söz konusu protokol kapsamında, sisteme geçişi tamamlanan Tapu müdürlüklerine ilişkin tahsilat işlemleri online olarak gerçekleştirildiğinden herhangi bir dekonta gerek duyulmayacak. Tahsilât işlemlerinin elektronik ortamda banka hesabından EFT, internet, Görüntülü İşlem Merkezi, ATM aracılığıyla anında gerçekleştirilmesi mümkün hale gelecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Kuyruk sırası azalacak’
Projeyle birlikte banka kuyruklarında beklemelerin azalacağını belirten Bayraktar, Tapu harçlarının geç yatırılması nedeniyle Tapu işlemlerine yansıyan gecikmelerin de önüne geçileceğini söyledi. Uygulamanın bürokrasi yönünden iş kolaylığı sağlayacağını ifade eden Bayraktar, “Harç ve döner sermaye hizmet bedeline ilişkin dekont tapuda işlem sırasında istenmeyeceğinden ekonomi yönüyle tasarruf sağlayacağız. Ayrıca çevre açısından bakıldığında da pek çok ağaç kesilmekten kurtulacak” dedi.

Bankalarla görüşüyor
Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: “E-tahsilât kademeli olarak tüm tapu sicil müdürlüklerinde yaygınlaştırılacak. Şu an Ziraat Bankası ile protokol imzalandı ve uygulama başlatıldı. Halk Bankası ile görüşülüyor. Diğer bankalara talepler iletilecek, kendilerinden talep gelmesi halinde pek çok banka ile çalışma yapılabilecek.”

ATM, görüntülü işlem merkezi ve EFT yoluyla da harçlar ödenebilecek

Nakden yapılan tahsilâtlar
* Para yatırmalı ATM’lerden
* Görüntülü işlem merkezlerinden
* Şube gişelerinden

Bankada hesabı olan müşteriler
* Tüm ATM’lerden
* Görüntülü işlem merkezlerinden
* İnternet şubelerinden

Ege’nin incisi İzmir’de kiralıklar el yakıyor

İkinci el konut fiyat artışında, Ağustos ayında lider Ankara, kiraların en fazla yükseldiği il ise İzmir oldu, yeni konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 11,87 oranında arttı. Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 Ağustos ayı raporu yayınlandı.
Buna göre, Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 2.44, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.52 oranında artış gerçekleşti. Ankara, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 3.11 değer artışıyla, Ağustos 2012’de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları Antalya’da yüzde 3.06, Bursa’da yüzde 2.90, İstanbul’da yüzde 2.35, Adana’da yüzde 2.29, İzmir’de yüzde 2.14, Kocaeli’de yüzde 1.07 oranında arttı.

‘Kredi faizleri düşmeli’
Ağustos ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il, yüzde 2.60 artışla İzmir oldu. Aynı dönemde konut kira değerlerinde Ankara’da yüzde 1.88, Antalya’da yüzde 1.74, Adana’da yüzde 1.42, Kocaeli’de yüzde 1.26, İstanbul’da yüzde 1.13, Bursa’da yüzde 1.04 oranında artış yaşandı.
Araştırmanın Ağustos ayı sonuçlarını değerlendiren GYODER Başkanı Işık Gökkaya, “Beklentimiz Merkez Bankası’nın olası faiz indirimiyle beraber konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ve talebin yeniden canlanması yönünde” dedi.

1+1’de fiyatlar arttı
Geçtiğimiz ay, yeni konut satış fiyatları bir önceki aya göre, 1+1 daire tipinde yüzde 0.48, 2+1 daire tipinde yüzde 0.16, 3+1 daire tipinde yüzde 0.25 ve 4+1 daire tipinde ise yüzde 0.42 oranında arttı.

AĞAOĞLU, 1 GÜNDE 400 DAİRE SATTI 200 MİLYON TL CİRO YAPTI

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun en büyük projesi olan Ağaoğlu Maslak 1453’de, henüz kampanya ve resmi satışlar başlamadan gelen yoğun talep üzerine yaklaşık 200 milyon liralık satış gerçekleşti.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, hafta sonunda sabah erken saatlerden itibaren Ağaoğlu merkez ofisi önünde vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu ve gelen yoğun satış talebi üzerine, müşterilerin Ağaoğlu’nun diğer satış ofislerine yönlendirildiği belirtildi. Buna rağmen My Home Maslak, My Towerland, My World Ataşehir ofislerinde de izdiham yaşandığı öğrenildi.
Ağaoğlu’nu ziyareti sırasında oluşan yoğun talebe şahit olan Oracle Başkan Yardımcısı Lourent Zelmanowicz şaşkınlığını, “Dünyanın birçok ülkesini gezdim, bu kadar yoğun hamburger kuyruğu bile görmedim. İnsanlar hamburger alır gibi ev alıyorlar” sözleri ile dile getirdi.

Satış rekoru kırdı
Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin ortağı olan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yetkililerinden alınan bilgiye göre ise bir gün içinde yaklaşık 400 satış işlemi tamamlandı. Gerçekleşen yaklaşık 200 milyon liralık hasılat, bugüne kadar bir günde yapılan en yüksek satış rekoru olarak kabul ediliyor.

Panoramik manzara için örnek daireyi hazırladı

Dumankaya İnşaat, Maltepe’deki yeni projesi Dumankaya Ritim İstanbul’un sahip olduğu panoramik manzarayı daha yakından görmek isteyen ziyaretçilere, Dumankaya Vizyon’un 32. katında örnek daireler hazırladı. İç dekorasyonu iç mimar Hakan Helvacıoğlu tarafından yapılan dairenin dikkat çeken özellikleri arasında kapanmaz adalar manzarası yer alıyor.
İki etap halinde inşa edilecek olan Dumankaya Ritim İstanbul’da, 36-37 metrekare stüdyolar, 60-72 metrekare 1+1, 73-77 metrekare 1,5 +1, 95-111 metrekare 2+1 ve 156-162 metrekare 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. 176 dairenin yer aldığı projede konutların dışında 35-116 metrekare arasında değişen 31 adet mağaza, 42-121 metrekare arasında değişen 33 adet ofise de yer veriliyor.

Kurtköy’de home-office konseptinde evler satıyor

Kendi arsaları üzerinde geliştirdiği konut ve işyeri projeleriyle dikkat çeken MVK Yapı tarafından, Kurtköy’ün en değerli noktasında hayata geçirilen Work Square projesinde satışlar başladı.
Toplam 50 bin metrekare inşaat alana Work Square, home-office projesi olarak öne çıkıyor. 71 adet stüdyo, 182 adet 1+1, 84 adet 2+1 ve 14 adet 3+1 olmak üzere toplam 351 daireden oluşan projede, dairelerin büyüklükleri 50 ile 180 metrekareye kadar farklılık gösteriyor. 30 ay sonra teslim edilmesi planlanan projede, kat bahçeli daireler, spor merkezi, kapalı yüzme havuzu, hobi salonu, SPA ve yaklaşık 8 bin metrekare alana sahip 24 adet mağaza bulunuyor. Projede fiyatlar 195 bin ile 740 bin lira arasında değişiyor.

40 bin lira peşinat veren daireye hemen taşınıyor

Metar Grup tarafından Bağcılar’da inşa edilen Çınar Olimpia Park 2’de son daireler de satışa sunuldu. ‘40 bin TL Peşin Hemen Taşın’ kampanyası başlatılan projede, tamamının 3+1 dairelerden oluştuğu son 53 konutun başlangıç fiyatı 295 bin lira olarak belirlendi.
9 blokta 196 konuttan oluşan Çınar Olimpia Park 2, 12 bin metrekare arsa üzerinde bulunuyor. Hemen teslim projenin sosyal donatıları arasında açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis, voleybol ve basketbol sahaları, fitness ve sauna yer alıyor. Proje, Atatürk Havalimanı’na 8, Tekstil Kent’e 3, İSTOÇ’a 3, Mahmutbey Gişeleri’ne 4, Bahçelievler’e 6, Bakırköy’e 7, Topkapı’ya 8, Yenikapı’ya 9 ve Eminönü’ne 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Halkalı’dan dünyanın elit projelerinin arasına girdi

Alt yapı ve kimya sanayi markalarından Rehau’nun düzenlediği ve dünyada 10 projenin aday gösterildiğiTop Reference of The Year ödüllerine Türkiye’den sadece Şua İnşaat'ın Elite City projesi aday oldu. Birçok ülkeden önemli mimari yapıların yarıştığı ödüllerde yılın referans projesi seçilecek.
Mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlanan yapılan Elite City’de 4, 8, 20 ve 30 katlı binalar yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleriyle birlikte bahçe katlarının da satışta olduğu proje, açık ve kapalı sosyal tesisleri, alışveriş birimleri ve çocuk merkezi gibi alanlara yer veriliyor. Projede dikkat çeken en önemli özelliklerinden biri de yüksek yeşil alan oranı ve proje içerisindeki tüm alanların araç trafiğine kapalı olması.