Ekonomi Medyada iki dev satış

Medyada iki dev satış

20.12.2013 - 13:13 | Son Güncellenme:

Rekabet Kurulu, Sabah ve atv'nin, Kalyon İnşaat'ı da bünyesinde barındıran Zirve Holding tarafından alınmasına izin verdi. Satışın hemen ardından şirketin yeni sahibi Kalyon Grubu'nun, 7 dergiyi kapattığı belirtiliyor.

Medyada iki dev satış

Rekabet Kurumu, Çalık Holding bünyesindeki Sabah Gazetesi ve ATV Televizyonu’nu bulunduran Turkuvaz Grubu hisselerinin, inşaat, enerji ve altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren Kalyon Grubu bünyesindeki Zirve Holding’e satışına onay verdi.

Haberin Devamı

Kurul şu açıklamayı yaptı:

"Zirve Holding A.Ş.’nin, çeşitli oranlarda Turkuvaz Grubu şirketlerinin hisselerini Çalık Holding A.Ş., Çalık Turizm Kültür İnş. San. ve Tic. A.Ş., Gapyapı İnşaat A.Ş. ve Ahmet Çalık’tan devralması işlemine izin verildi"

Ilıcalı'nın TV8'i alması da onaylandı

Kurul ayrıca MNG TV, MNG Reklam, MNG Medya ve Onsekiz Reklam Prodüksiyon AŞ'nin hisselerinin yüzde 90'ının Sekiz Medya Holding ve yüzde 10'unun Sekiz Prodüksiyon AŞ tarafından devralınması işlemine de izin verdi. Böylece ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, TV8'in sahibi oldu.

Sabah-ATV'de flaş gelişme!

Bugün Kalyon Grubu'na satılan Sabah - ATV ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Şirketin yeni sahibi Kalyon Grubu'nun, 7 dergiyi kapattığı belirtiliyor.

40'a yakın insan ile yolların ayrıldığı dergi operasyonuna kurban giden 7 dergi şöyle: Sinema, AutoMoto Sport, Global Enerji, Touch İstanbul, Cosmo Girl, Transport, Aktüel.

Sabah Gazetesinin 28 yıllık serüveni

Haberin Devamı

ATV ile birlikte Zirve Holding’e satılan Sabah Gazetesi, 22 Nisan 1985 yılında yayın hayatına başladı.

İzmirli Dinç Bilgin tarafından kurulan gazete, ilk Yayın Yönetmeni Rahmi Turan ile başladığı yayın serüvenine yıllar içinde Zafer Mutlu, Ufuk Güldemir, Ergun Babahan ve Tayfun Devecioğlu ile devam etti. 2005 yılında, Turgay Ciner’in de ortakları arasında bulunduğu Merkez Grubu’nun satın aldığı Sabah Gazetesi’ni 2006 yılı başından itibaren Fatih Altaylı yönetti.

2 Nisan 2007 tarihinde Sabah Gazetesi’ne TMSF tarafından el konuldu. 7 Kasım 2007 tarihinde ise Çalık Holding hem Sabah Gazetesi’ni hem de ATV Televizyonunu toplam 1,1 milyar dolara astın aldı.

2009 Şubat’ından itibaren Sabahın genel yayın yönetmeni koltuğuna oturan Erdal Şafak halen bu görevine devam etmektedir. Sabah Gazetesi yaklaşık 320 binlik tirajıyla Türkiye’nin en çok satan 5 gazetesi arasındadır.

ATV

ATV Televizyonu 1993 yılında Sabah Gazetesinin sahibi Dinç Bilgin Tarafından kuruldu. 2002 yılında Ciner Gurubuna geçen kanal, 2007 yılı Nisan Ayında Sabah Gazetesi ile birlikte Çalık Holding’e satıldı.