Ekonomi Memurdan Hükümete kırmızı kart

Memurdan Hükümete kırmızı kart

07.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Memurdan Hükümete kırmızı kart

Memurdan Hükümete kırmızı kart

       MEMURLAR, dün Ankara'da bir araya gelerek, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN) öncülüğünde düzenlenen mitingde memur maaşlarına, yılın ikinci yarısı için yapılması düşünülen yüzde 20'lik maaş artış oranı ile memur sendikaları yasasının TBMM'ce askıya alınışını protesto etti.
       Türk Kamu - Sen'e bağlı çok sayıda sendikanın Türkiye genelindeki şubelerinden mitinge katılan memurlar, ellerinde kırmızı renkli kartlar taşıyarak hükümete uyarı mesajları gönderdi. Sabah saatlerinde Tandoğan ve Hipodrum'da toplanmaya başlayan memurlar, Celal Bayar Bulvarı'nı takip ederek Sıhhiye'ye yürüdüler. Yol boyunca sloganlar atan memurlardan bazılarının giydikleri kefen, üzerinde "patagonya hükümeti" yazan ahtapot ve politikacı kostümleri ile "devlet memuru" yazılı tabut maketleri ilgi çekti.
       Yaklaşık 10 bin kişilik memur topluluğunun öğle saatlerinde miting alanına tamamen yerleşmesinin ardından program, ilk olarak Türk Kamu - Sen Genel Sekreteri Şuayip Özcan'ın konuşmasıyla başladı.
       Miting alanında, "sendika hakkımız, söke söke alırız", "Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız", "sadaka değil, toplu sözleşme", "sendika yasamız engellenemez", "hükümet istifa" sloganları atan memurlara, FP ve DYP ve BBP milletvekilleri de destek verdi.
       Memurların davul ve zurna eşliğinde eğlendikleri mitingde konuşan Türkiye Kamu - Sen Genel Başkanı Resul Akay, hükümeti enflasyon konusundaki sözlerini tutmaya çağırırken, memur maaşlarına yapılması düşünülen yüzde 20'lik artışın açıklanan resmi enflasyon oranının bile çok altında kaldığını kaydetti.
       Konuşmasında, Memur Sendikaları Yasa Tasarısı'nın askıya alınmasını, kendileri dışındaki sendikaların girişimlerinin sonucuna bağlayan Akay, Meclis gündeminde bulunan "İrtica ile mücadele yasa tasarılarının" Türkiye Kamu - Sen'e üye memurları hedef aldığını bu nedenle karşı olduklarını söyledi.
       Oldukça az güvenlik önleminin alındığı gösteriye katılan memurlar saat 14.00 sıralarında olaysız bir şekilde dağıldılar.