Ekonomi Mercedes’in fabrikasını Türk şirketi  inşa etti

Mercedes’in fabrikasını Türk şirketi  inşa etti

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in Rusya’da 250 milyon euro yatırımla hayata geçirdiği fabrikasını inşa eden Türk inşaat şirketi ESTA Construction, fabrikayı 18 ayda tamamlayarak üretim bandını çalışmaya hazır hale getirdi.

Mercedes’in fabrikasını Türk şirketi  inşa etti

Moskova’nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki Esipovo Endüstri Parkı’nda yer alan fabrika, yaklaşık 85 hektarlık bir arazi üzerinde hayata geçirildi. Bir montaj hattında çok sayıda araç üretilmesini sağlayan Endüstri 4.0 teknolojilerini ve full esnek montaj teknolojisini barındıracak olan fabrika, boya atölyesinden nihai montaja kadar tüm üretim aşamalarını da kapsıyor. Türk firmasının anahtar teslim yaptığı fabrikanın açılışı 3 Nisan’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

100 bin metrekare kapalı alana sahip otomobil fabrikası ile ilgili bilgi veren ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “Mercedes-Benz firmasının sloganı “The best or nothing” (En iyi ya da hiçbir şey) arkadaşlarım bu işte “the best” (en iyi) olan kısmını gerçekleştirdi” dedi.

Mercedes-Benz / Daimler’in Rusya’daki en büyük yatırımı ve ilk otomobil fabrikası özelliği taşıyan fabrikaya dünyadan görülebilen en parlak yıldız olan Sirius’un adı verilirken burada Mercedes-Benzin E ve SUV modelleri CKD (Complete Knock-Down) tekniği ile üretilecek.