Ekonomi Merkez Bankası Başkanı Karahan bankacılarla görüştü

Merkez Bankası Başkanı Karahan bankacılarla görüştü

12.02.2024 - 14:10 | Son Güncellenme:

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan bankacılarla görüştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, bankacılık sektöründeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler değerlendirilirken, Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Duyuruda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi banka genel müdürleri ile bir araya gelmiştir.

Güncel makroekonomik gelişmeler doğrultusunda bankacılık sektöründeki son durumun ve geleceğe ilişkin beklentilerin değerlendirildiği toplantı oldukça verimli geçmiştir.

Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının ana gündem maddeleri olmuştur.

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün eşgüdümlü çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir."