Ekonomi Merkez Bankası’nda bayrak değişimi

Merkez Bankası’nda bayrak değişimi

21.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Merkez Bankası Başkanlığı görevine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Görevden alınan Naci Ağbal ise Twitter mesajıyla Cumhurbaşkanı’na kendisini atadığı görevler için teşekkür etti

Merkez Bankası’nda bayrak değişimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığı’na 4.5 ay önce atadığı Naci Ağbal’ı görevden aldı, yerine eski AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nu getirdi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt’ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden lisans derecesi ile mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsü’nden denetim uzmanı olarak mezun oldu. Daha sonra İngiltere’deki Hastings College’da işletme üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Kavcıoğlu kariyerine Esbank’ta müfettiş yardımcısı olarak başladı. Aynı bankada sırasıyla müfettiş, şube müdürü ve genel müdür yardımcısı pozisyonlarında görev aldı. Daha sonra Halkbank İstanbul Bölge Koordinatörü olarak çalıştı. Aynı bankada, perakende bankacılık, kredi politikaları ve insan kaynakları ve organizasyonundan sorumlu genel müdür yardımcılığına getirildi. Ayrıca, Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfının başkanlığını yürüttü. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti’den Bayburt milletvekili seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 26. dönem milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katıldı. Bunun yanında, Ocak 2020’den beri Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulunun Bankacılık Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Haberin Devamı

Şükranlarını sundu

Ağbal, kararın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin” ifadelerini kullandı.